Barceló decorarà la seu de l'ONU a Ginebra

A Miquel Barceló no li falta feina. Poques setmanes després que s'hagi inaugurat la seva intervenció a la catedral de Palma, ahir es va donar a conèixer un nou encàrrec institucional, de grans dimensions i amb un caràcter simbòlic. Es tracta de decorar una gegantina cúpula de 1.000 metres quadrats que cobreix la sala XX de Palau de les Nacions Unides a Ginebra.

L'encàrrec es va formalitzar ahir a través d'un memoràndum subscrit pel secretari general de l'ONU, Sergei Ordzhonikidze, i el ministre d'Afers Estrangers espanyol, Miguel Ángel Moratinos, ja que es tracta d'una intervenció patrocinada per l'Estat espanyol, i en concret apadrinada pel rei d'Espanya, Joan Carles I, i el president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero.

Barceló va declarar ahir sentir-se "corprès per la mida" de l'obra. L'artista va explicar que porta "bastants mesos" preparant aquest projecte, però no va voler donar detalls sobre el seu contingut ni temàtica. Tan sols va avançar que es tractarà d'una obra pictòrica. És a dir, res de fang. "Començarem molt aviat i no m'atreviria a donar una data d'acabament", va indicar, alhora que subratllava la magnitud de l'obra, que probablement l'obligarà a residir una temporada a la ciutat suïssa. Segons Moratinos, la tria de Barceló s'ha fet a través d'un "concurs i selecció d'obres entre els artistes espanyols de més projecció i reconeixement internacional".

Ni Moratinos ni Barceló no van voler donar xifres sobre el cost econòmic del projecte, que d'altra banda encara no està tancat. Moratinos sí que va aprofitar per incidir en la idea de l'aliança de civilitzacions: aquesta intervenció plàstica "reforça la nostra defensa i confiança en el multilateralisme eficaç". El cap de la diplomàcia espanyola està convençut que la intervenció de Barceló "és convertirà en una obra de rellevància mundial i la Sala XX en una icona de les Nacions Unides" i en "una expressió de diàleg i d'aliança de les civilitzacions". / Avui

Entrades populars