Avid Altmejd a l'Espai Montcada del CaixaForum



Avid Altmejd és l'artista que tanca el cicle «Escenaris», presentat a l'Espai Montcada del CaixaForum.

Les escultures d'Altmejd exploren les nocions de atracció i repulsió, incidint en la investigació sobre els conceptes d'energia i transformació. Les seves escultures són representacions de membres humans o de bèsties fantàstiques, com els homes llop (tema recurrent a la seva obra), però també construeix maquetes d'edificis o habitacles que recorden l'arquitectura moderna, altars gòtics o vitrines de museus arqueològics. En el seu interior hi trobem flors, falsos ocells, joies...; aquestes construccions poden ser a la vegada horroroses o molt clamoroses.

Les escultures grotesques de David Altmejd són fruit de la imaginació, de l'inconscient. Hi ha moltes referències a la literatura i la filosofia clàssiques. Podríem definir Altmejd com l'autor d'una iconografia molt personal amb la qual crea narracions o histories fictícies que ell no intenta explicar. L'autor en dóna un marc perquè nosaltres també les construïm.

[bio] David Altmejd va estudiar arts visuals a la UQAM (BM, 1998) i a la Universitat de Columbia (MFA, 2001). La seva obra s'ha mostrat al Quebec, als Estats Units i a Europa. Ha participat a la Biennal d'Istanbul (2003) i a la del Whitney (2004), i representarà al Canadà a la propera Biennal de Venècia.

Entrades populars