"Conversación con Antoni Tàpies" d'Arnau Puig



S'acaba de presentar el llibre "Conversación con Antoni Tàpies", en el qual l'autor, el crític d'art i filòsof, Arnau Puig, s'aproxima a les arrels de l'obra i de la personalitat de Tàpies en conversa directa amb l'artista, en moments diversos.

Tot i que normalment defensem la idea que una obra d'art ho ha de dir tot per ella mateixa, habitualment sentim la necessitat que algú acabi de completar el seu significat amb paraules. Aquesta és la funció del crític d'art en el seu paper de pont entre l'artista i el seu públic. En altres ocasions és el mateix artista qui s'atreveix a donar pistes teòriques sobre el seu treball pràctic, escrivint llibres o donant conferències. I finalment aquesta comunicació necessària pot prendre forma de reflexió dialogada entre artista i crític d'art, publicada posteriorment en forma de llibre.

Aquesta última possibilitat és la que ha engrescat la Galeria Llucià Homs i l'Editorial Aqua, que han editat conjuntament, i acaben de publicar, el llibre "Conversación con Tàpies", que reuneix les reflexions compartides per l'artista amb el seu amic i company d'aventures de tota la vida, el crític d'Art i filòsof Arnau Puig. Els dos van coincidir en aquell moment brillant del Dau al Set i després, al llarg del temps, s'han trobat moltes altres vegades i han pogut comprovar que continuen compartint punts de vista vitals similars.

El llibre mostra les arrels de Tàpies en tres apartats concrets: quan li van donar el premi Velázquez, en les seves pròpies reflexions, i en els estímuls que provoca en el seu interlocutor.

"Conversación con Tàpies", llibre d'Arnau Puig editat per Aqua i Galeria Llucià Homs.

Entrades populars