L'excantant d'Eurythmics exposa a Barcelona


La Galeria d’art botiga eròtica Desig de Barcelona presenta una exposició d’art creada per exdirectora de la banda ‘Eurythmics’, l’artista anglesa Sandra Turnbull, titulada ‘All about Eve’. Es tracta d’un Documental Visual/Social que barreja diferents disciplines artístiques i que tracta sobre la EMANCIPACIÓ DE LA DONA.

Un període extens d'investigació i recerca tant al Regne Unit com a als Estats Units i Espanya, a destacar el Club Bagdad de Barcelona, ha estat part del procés d’inspiració de l’artista, arribant a conèixer les artistes i la reacció dels seus clients. Turnbull, representada a Barcelona des de fa dos anys per Sergi Ortin de teresarius: promotors d’art, es mou per una passió incontrolada per explicar una història positiva amb la seva obra, mirant de juntar acceptació i provocació. L'alegria brilla a través de colors vívids i composicions vives. Turnbull ens mostra una manera nova, emocionant i provocativa, de presentar el nu, subratllant les qualitats artístiques de la seva força i la bellesa del cos.

L’exposició d’art de Turnbull és com un diari pintat per documentar la celebració d'una dona amb el dret de decidir treballar com a artista eròtic en la indústria sexual. Utilitzant aquesta tècnica rarament vista aconsegueix fondre 'Política i Pintura' refusant la mirada de la vulnerabilitat dels seus temes i utilitza la seva perspectiva de Dona per mirar l'emancipació aconseguida dins una indústria dominada per l’Home.

"Les dones que habiten el món de clubs sexuals es marginen en la nostra societat, sovint es condemnen a l'ostracisme i són mirades amb menyspreu. Crec que les dones que m'he trobat en aquest ambient han fet una elecció conscient per habitar tal món. L'audiència que les miren certament l’han fet." Sandra Turnbull

'All about Eve' es una mostra de pintures i instal·lacions. Les pintures de Turnbull ofereixen una nova aproximació al tema del sexe; representat a través de l'ús de pinzellades de color frenètiques i atrevides que emfatitzen la llibertat d'expressió en les ballarines. Turnbull també vol capgirar la mirada que tenim sobre el paper de l'espectador, ella veu en el camp de la dansa eròtica un subtil intercanvi que té lloc entre l'espectador i l'artista, com tocar no es permès, la comunicació es dóna a través de la mirada.

Turnbull ja s'ha establert com una de les artistes eròtiques més progressives i enginyoses dels últims cinc anys, apareixent al costat de Tracey Emin, Gary Hume i Picasso a l’aclamat show de Michelle Olley’s ‘Ars Erotics, El Millor Art Eròtic Modern’.

TOT SOBRE EVA demana a l’espectador explorar la dinàmica de la relació forjada entre el que mira i el que es mirat. Qui té el poder? Està la dona forçada al paper de l'artista a causa de la seva manca d'alternatives? Per què estan mirant els homes? Són passius, agressius, busquen una relació o tenen una necessitat de bromejar i ser temptats? Està la ballarina despullada vulnerable i exposada, o és l’observador l’exposat i vulnerable. És la dona explotada perquè està nua o perquè la mirem despullada?

SOBRE L’ARTISTA:

Sandra Turnbull, viu a Camden Town, Londres i encara que ara és una pintora a jornada completa abans era la directora d'unes quantes bandes pop de perfil destacat, una llista prestigiosa que inclou als Eurythmics i les Shakespeare’s Sister. Admiradora de totes les disciplines artístiques Turnbull és també una devota dedicada a les arts marcials i a principis de la seva carrera va establir una escola de Pilates a Notting Hill.

NOTA DE L’ARTISTA:

La meva obra no és un comentari sobre l’inacceptable Tràfic de Dones per l'Explotació Sexual que Amnistia Internacional està lluitant per aturar. Les Nacions Unides estimen en 700,000 la gent amb la que es trafica cada any per a l’explotació sexual i la facturació dels desaprensius traficants es calcula que és de més de cinc mil milions d’euros. Les possibilitats són que les dones es compren, venen, s'esclavitzen i s'insulten en les nostres pròpies comunitats. L'Oficina Central suggereix que com a mínim 1,400 dones són traficades al Regne Unit cada any. S’ha aconseguit molt però no suficient.

www.sandraturnbull.com

www.teresarius.com/SandraTurnbull

Desig Galeria d’Art / Mare de Déu dels Desamparats 14-16 Local 5 08012 Barcelona /
932 107 107 / www.desig.org

Dates: 13 de juny fins 21 de Juliol del 2008
Inauguració: divendres 13 de Juny a partir de les 20 hores
Horari: Dilluns a divendres de 17 a 21 hores
Dissabtes d’11 a 14h i de 17 a 21 hores


Entrades populars