7è Cicle de Cinema i Drets Humans de Lleida

Del 4 al 19 de novembre, a les 19 h, podeu gaudir del 7è Cicle de Cinema i Drets Humans a la Facultat de Ciències de l'Educació, Sala Maria Rúbies, UdL, Campus de Cappont, Av. Estudi General, 4. Universitat de Lleida (Lleida).

Durant el Cicle es projectaran diferents documentals amb un posterior col·loqui amb els seus corresponents ponents sobre temàtiques tant diverses com: drogodependències, llibertat de vacunació, ocupació de Palestina, cinema i drets humans, dret a l'aigua i transgènics.

- 4 de novembre: Morir de dia (Laia Manresa i Sergi Dies, 2010, 90 min.) 

Morir de dia escriu la història des de la Transició fins als nostres dies a través d'una de les seves cares ocultes: l'heroïna.

Ponent: Josep Rovira, treballador social i mediador, director de l'àrea de Drogues de l'Associació Benestar i Desenvolupament (ABS) de Barcelona.

- Divendres 5 novembre: La gripe A. El marketing del miedo (Alish, 2009, 47 min.) 

La grip A produeix una cinquena part de la mortalitat que provoca la grip convencional. A través d'entrevistes als metges Juan Gérvas, Xavier Uriarte, Santos Martín i Teresa Forcades, entre d'altres, es qüestionen les polítiques de sanitat i s'apunten els interessos que es poden amagar darrere les vacunacions massives.

Ponent: Juan Manuel Marín, metge, autor del llibre "Vacunaciones sistemáticas en cuestión" i col·laborador científic de la Lliga per la Llibertat de vacunació.

- Dijous 11 novembre: Més enllà del mur (Josep Pitarch, 2010, 60 min.) 

Relat de l'experiència viscuda a Palestina per la Brigada de Músics '09. Un projecte de la Xarxa d'Enllaç amb Palestina per conèixer de primera mà la realitat que viu dia a dia el poble palestí i de com la música pot convertir-se en un instrument de solidaritat i resistència.

Ponents: Salah Jamal, metge i historiador, autor dels llibres "Palestina, ocupació i resistència" i "Aroma árabe, recetas y relatos" i Nabil Almanzor, cantautor, participant en el documental Més enllà del mur.

- Divendres 12 novembre: Y el cine marcha (Manuel Huerga, 2008, 70 min.) 

Una selecció d'escenes de més de 80 pel·lícules posa de manifest que el cinema ha estat un mirall de la realitat i un instrument per a la denúncia de les violacions de drets humans. Amnistia Internacional produeix aquest documental en ocasió del 60è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, reivindicant el seu acompliment com a única forma d'assolir els principis de justícia, llibertat i igualtat per a totes les persones.

Ponent: Imma Guixé, advocada experta en relacions internacionals i desenvolupament, coordinadora d'Amnistia Internacional Catalunya.

- Dijous 18 novembre: Flow (Irena Salina, 2008, 84 min.) 

Flow mostra les mobilitzacions socials i les batalles legals que s'han dut a terme en contra de la privatització de l'aigua en tot el planeta i també la lluita perquè es reconegui com un bé comú.

Projecció en col·laboració amb Enginyeria Sense Fronteres.

Sessió emmarcada en el Congrés de Reformes Agràries i Gestió dels Recursos Naturals a l'Àfrica i l'Amèrica Llatina, organitzat per GIEDEM, ARDA i CCDR.

Ponent: Albert Roca, professor d'Antropologia Social de la Universitat de Lleida, membre d'ARDA i de GIEDEM, coordinador del Congrés.

- Divendres 19 novembre: La guerra de la soja (Llúcia Oliva, 2009, 42 min.) 

La soja transgènica és or per la multinacional propietària de la llavor, pels grans productors i les empreses multinacionals que l'exporten des d'Amèrica Llatina. Però és també un negoci molt discutit per varis sectors que consideren que provoca molts danys i deixa pocs beneficis als llocs on es cultiva. Un equip de "En Portada" viatja fins a l'Argentina i el Paraguai, dos països que junt amb Brasil són grans productors i exportadors de soja transgènica.

Sessió emmarcada en el Congrés de Reformes Agràries i Gestió dels Recursos Naturals a l'Àfrica i l'Amèrica Llatina, organitzat per GIEDEM, ARDA i CCDR.

Ponent: Víctor Bretón, professor d'Antropologia Social de la Universitat de Lleida, coordinador de GIEDEM i del Congrés.

Consultar el programa

L'entrada és gratuïta.

Contacte: 973 70 33 90

Més informació.
Dades organitzador
Universitat de Lleida
Pl. de Víctor Siurana, 1


Entrades populars