Els debats del 30è aniversari de l'AAVC

1r debat: ASsociació Artistes Visuals de Catalunya (AAVC): una cosa en comú

Sessió amb expresidents i membres de la direcció de l'AAVC que, junt als actuals responsables, servirà per presentar públicament les activitats del 30è aniversari de l'entitat i obrir el cicle de debats. "AAVC: una cosa en comú" serà una sessió de memòria històrica de l'associació i de les seves actuacions tenint en compte que aquestes també permeten revisar els diferents moments del nostre context artístic dels darrers 30 anys. El debat intentarà situar el present i fer una prospecció sobre el sentit d'una organització professional dels artistes visuals.

30 de novembre de 2010, de 19:00 a 21:30 hores.
Auditori del MACBA

Ponents:
Florenci Guntín, secretari general de l'AAVC: "30 anys d'AAVC".
Joan Fontcuberta, fotògraf i president de l'AAVC: "d'ara endavant"
Participacions:
Montserrat Soto, artista, exvocal de l'AAVC.
Francesc Torres, artista visual, expresident de l'AAVC.
Sergi Aguilar, escultor, expresident de l'AAVC.

Els debats del 30è aniversari de l'AAVC

Amb motiu de la celebració del seu 30è aniversari, i complementant altres activitats com la festa que es portarà a terme el 27 de novembre, l'AAVC organitza un cicle de debats que busca engegar un espai de reflexió col.lectiva entorn la nostra pràctica artística.

En aquesta primera edició, el cicle ve articulat entorn la noció de Comú, plantejada en relació a diferents vessants. D'una banda remet a la natura mateixa de l'associació, a recordar i subratllar que som un conjunt d'individualitats associades i treballant per a un interès comú. De l'altre, el terme comú posa damunt la taula la noció de procomú (commons), que permet reflexionar entorn les transformacions de la producció intel.lectual i creativa en la societat del coneixement, situant-se com a un tercer vèrtex que obre i redefineix la dicotomia públic-privat en la que tradicionalment s'han articulat les reflexions i les polítiques de l'art. I un tercer aspecte és que reforçar la idea de 'comú' en relació als artistes visuals permet un certa revisió del nostre 'sector', insistint en allò comú des d'on sorgeix el debat i la diferència dins l'art, en els nombrosos ponts que l'art estableix amb altres sectors productius, i recordant un aspecte fonamental: que la producció artística és un bé comú del conjunt d'una societat, i com a tal se l'ha de valorar i recolzar.

Un mapa de reflexió, doncs, que articulat de manera oberta ens pot permetre debatre diferents qüestions de present i futur de la nostra pràctica, des d'aspectes organitzatius a la seva dimensió legal, econòmica i productiva, o la mateixa conceptualització de la figura de l'artista, del seu espai social i de les polítiques culturals que hi vénen associades.

AAVC. Hangar.
c/ Passeig Marquès de Santa Isabel nº 40, 1r pis Can Ricart. 08018 Barcelona
Horari d'atenció als socis de 9:30h a 14:30h
info@aavc.net


Entrades populars