Nou èxit del festival Blanc, referent del disseny gràfic

L'organització del Festival de Disseny Gràfic de Catalunya, Blanc, fa una valoració molt positiva de la segona edició del certamen. Prop de 500 persones han passat divendres i dissabte pel festival, que ha tingut la seu a l'Espai de la Tecnologia i les Idees de Vilanova i la Geltrú, Neàpolis. Les deu conferències que s'han pronunciat a l'auditori de l'edifici han tingut un ple absolut, mentre que dels cinc tallers programats, tres han esgotat les places i dos en un 70%.

"L'Ajuntament està al costat de l'organització", ha manifestat el segon tinent d'alcalde i regidor de Desenvolupament Local, Societat de la Informació i Promoció de la Ciutat, Tomàs Álvaro. En aquest sentit, ha recordat la signatura d'un conveni la setmana passada en què s'estableix la col·laboració d'ambdues parts per a la celebració del festival a Vilanova i la Geltrú. Per part dels organitzadors, l'associació Dr. Jum, han manifestat estar "més que contents" amb la segona edició del certamen, que, segons han dit, "s'ha consolidat i tendeix a créixer".

En total, 455 persones han seguit les conferències de Blanc, entre els propis ponents i el seu equip, el públic de l'auditori i el de l'espai Blanc TV, habilitat els darrers dies en un plató de Neàpolis per a les persones que s'havien quedat sense entrada. Més de 100 persones van veure les ponències en directe per una pantalla gegant des del plató. D'altra banda, 108 persones van prendre part en els workshops, dos dels quals es van desenvolupar a l'Escola Municipal d'Art i Disseny.

Els assistents venien de diversos punts de Catalunya i de l'estat espanyol: Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, València, Múrica, Navarra, Biscaia, Guipúscoa, Lugo, La Rioja, Valladolid, Saragossa, Madrid i Màlaga. També n'han vingut de Perpinyà.

Les entrades, que s'han servit totes per Internet, van quedar esgotades per assistir a les conferències en 20 dies. La web de Blanc ha tingut un alt seguiment des que es va posar en marxa, a mitjans de setembre. Aquell mes va tenir 5.543 visites, mentre que a l'octubre en va tenir 5.872 i al novembre (fins al 15), 4.896.

Blanc és organitzat per l'associació Dr. Jum, formada per tres dissenyadors gràfics de Vilanova i la Geltrú, i compta amb el suport de l'Ajuntament de la ciutat i l'ens municipal Neàpolis. L'equip que ha pres part en el desenvolupament del certamen està format per 21 persones voluntàries.

Els ponents que han participat enguany al festival tenen com a clients marques com Camper, Nike, BMW, Mercedes Benz, Ikea, Vueling, Cuatro, BBVA, Futbol Club Barcelona, Estrella Damm, Pilot, Adidas, Spanair, Calle 13 i Intermón Oxfam, entre d'altres.

Com a públic, han assistit a Blanc representants d'empreses com Desigual, Woman Secret, Tiempo BBDO, Summa i representants de centres de formació superior com la Universitat Politècnica de Catalunya i les escoles Eina, Bau i Elisava. Institucions com ADG-FAD i el Col·legi de Disseny Gràfic de Catalunya també hi han estat presents, a banda de col·laborar en la difusió del festival./ Font

Entrades populars