Els artistes locals del vídeoart són els protagonistes del Festival Flux #fires

Les projeccions de videoart omplen tot el cap de setmana l'Arts Santa Mònica. El Festival Flux arriba a la cinquena edició sense retallades de presupost. I això evidentment permet oferir un programa més complet.
Són caixes que contenen vídeos de diferents artistes de tot el món. Amb aquest gest ens introduim en petites obres d'art en moviment que parlen de temes tan diversos com del pas del temps, o de la interpretació de la música. Els protagonistes, però, són els autors.

NORA ANCAROLA, artista audiovisual
"He treballat més de vint anys com a pintora, i la introducció del vídeo va ser bàsicament perquè necessitava introduir la realitat en la meva obra. Els meus vídeos són a més pintures que respiren." El silenci també pot ser evocador, i aquesta videoinstal·lació aposta per no tenir cap so.

LIS COSTA, organitzadora del Festival Flux
"Els autors de vídeo a vegades diuen, ostres fig peces i on les puc ensenyar? Llavors, el que pretenem amb aquest festival és que la gent vegi el que està fent la gent que es dedica al mon del vídeo a la ciutat de Barcelona."

En aquesta edició el Festival Flux dóna a conèixer l'obra d'autors catalans amb projeccions monogràfiques. D'aquesta manera fa arribar la creació àudiovisual dels artistes locals a més gent. Això sí, sempre desvinculat del negoci que genera aquest art. /Font

Entrades populars