IV Mostra de Cinema àrab i mediterrani de Catalunya

La cita catalana amb la filmografia àrab arriba a la seva quarta edició. Del 15 al 19 de desembre al CineBaix de Sant Feliu de Llobregat. La mostra obre una finestra a la cinematografia algeriana amb la projecció de cinc títols d'aquest país. Els realitzadors Rabah Ameur Zaïmeche i Habiba Djahnine i l'actor Samir el Hakim visitaran la mostra Baix Llobregat, desembre 2010

La cita catalana amb la filmografia àrab arriba a la seva quarta edició amb renovats suports institucionals i civils, enmig d'una conjuntura especialment crítica pel que respecta al finançament d'activitats culturals i de cooperació. Del 15 al 19 de desembre de 2010, la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya projectarà nou títols de ficció i documentals compromesos amb la realitat que envolta els seus realitzadors, apropant al nostre país produccions de difícil cabuda als circuits comercials. 

La mostra, sense caràcter competitiu, està organitzada per l'ONG Sodepau i el Cinebaix (amb la col·laboració
del prestigiós Festival de Beirut "Ayam Beirut Al Cinema'iya") i vol afavorir un intercanvi professional i cultural
entre cineastes, a la vegada que trencar els tòpics sobre el món àrab.

Una finestra oberta a la filmografia algeriana Algèria serà el país convidat a mostrar a Sant Feliu el millor de la seva recent filmografia. La selecció inclou dos títols de ficció, Harragas (2009, Merzak Allaouache) i Dernier maquis (2008, Rabah Ameur-Zaïmeche) a més de dos documentals, Lettre à ma soeur (2008, Habiba Djahnine) i Frantz Fanon. Memoire d'asile (2002, Abdenour Zahzah). Els realitzadors algerians Rabah Ameur Zaïmeche i Habiba Djahnine i l'actor Samir el Hakim visitaran la mostra. 

Cinema i memòria històrica

Enguany, la inauguració de la IV Mostra el 15 de desembre anirà acompanyada de la presentació del
Memorial Virtual dels desapareguts d'Algèria i de la taula rodona "Cinema i memòria històrica", amb
Habiba Djahnine, realitzadora, i Alberto Bougleux, realitzador i coordinador d'aquest memorial virtual. Clourà
la jornada inaugural la projecció del documental Cançó per Amine, d'Alberto Boubleux, una coproducció de
Catalunya, Algèria i Itàlia. /Font

Entrades populars