L'obra de Mª Assumpció Raventós a la Canals Galeria d'Art de Sant Cugat


Mª ASSUMPCIÓ RAVENTÓS / 80è ANIVERSARI
Inauguració dimarts dia 14 de desembre, a les 19.30h. a
Canals Galeria d'Art, c/ de La Creu, 16 - Sant Cugat

L'exposició es podrà veure del 14 de desembre de 2010 al 30 de gener de 2011.

Mª Assumpció Raventós és una de les artistes catalanes més representatives de la segona meitat dels segle XX, que enguany ha complert 80 anys. Amb motiu d'aquesta celebració, Canals-Galeria d'Art de Sant Cugat vol lloar la dedicació a l'art d'aquesta gran artista catalana durant tota la seva vida, essent una de les més destacades de les últims dècades. Vinculada també a la ciutat de Sant Cugat, participà en l'Escola Catalana de Tapís i en les últimes dècades ha fet nombroses exposicions individuals a Canals-Galeria d'art.

Nascuda a Sant Sadurní d'Anoia –Barcelona- el 19 de maig de 1930, Raventós és una artista multidisciplinària que ha sabut manifestar-se amb èxit en tots els llenguatges al seu abast. Les tècniques que més domina són el dibuix, la pintura, el tapís i el gravat. Al llarg de la seva vida, ha obtingut un ampli reconeixement i l'obtenció de premis com el de l'Exposició Nacional de Belles Arts, i el del Saló Internacional de Marsella, entre d'altres.

Als seus 80 anys, continua en plena activitat i durant el seu llarg periple creatiu li han estat concedides la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya i la Medalla d'Or del Cercle de Belles Arts de Madrid. També és acadèmica  de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts Sant Jordi de Barcelona. Ha realitzat nombroses exposicions a nivell nacional i internacional i la seva obra forma part de nombrosos museus i col·leccions públiques i privades d'aquí i de l'estranger.

Ella, que provenia del món de la pintura, va instruir-se també en l'aplicació dels nous conceptes apareguts en l'art del tapís als anys '70,  implicant-se en l'Escola Catalana de  Tapís de Sant Cugat i és una de les artistes destacades de la història del tapís contemporani.

A la present exposició commemorativa del seus 80 anys, presenta llibres d'artista –on es plasma l'ampli ventall d'interessos de l'artista al llarg de la seva trajectòria–, pintures de la seva etapa informalista i de l'actual i tapissos que segueixen la tècnica de l'alt lliç.

Canals Galeria d'Art
Carrer de la Creu, 16
Tel/Fax: 93 675 49 02
08172 Sant Cugat -Barcelona-
galeriacanals@canals-art.com
http://www.canals-art.com

Entrades populars