'Catalan Arts' o la promoció de la cultura catalana a internet

Catalan Arts és la marca amb què es contribueix des de l'administració a la promoció internacional de les indústries culturals catalanes. La seva presència a internet és un dels trets destacats d'aquesta àrea de l'Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC) i des de fa pocs dies els seus responsables celebren una dada que interpreten com un indicador molt positiu: la seva pàgina de Facebook ha superat els deu mil contactes.

D'una banda, amb la creació d'un perfil a Spotify, des d'on és possible escoltar els enregistraments que l'ICIC compila cada any. D'una altra, i mitjançant el podcast, es troba a internet un espai elaborat amb la participació tècnica de l'emissora pública catalana. Ja hi ha una ràdio alemanya que també emet el podcast a la seva graella de programació des de finals de l'any passat. L'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació s'estén de pressa per l'administració, amb un impuls notable en l'últim any, que és comú a un esforç del conjunt de les indústries culturals d'arreu del món.

Però l'experiència de Catalan Arts destaca per la seva intensitat i pel seu caràcter pioner. Des del Departament de Cultura ja hi ha altres accions notables, en particular en les qüestions vinculades al patrimoni, però també en altres àmbits, amb els casos destacables de la participació pública a Catalan Films i la difusió artística de Cultura en Gira. /Font

Entrades populars