El nou Museu Dalí de Florida (USA)

La ciutat nord-americana de Sant Petersburg, a Florida, inaugura el proper dimarts un museu de més de 6.000 m² dedicats a l'artista Salvador Dalí. El 1982 aquesta ciutat va obrir un espai museístic on s'exposava la col·lecció privada del matrimoni Morse i ara, gairebé trenta anys més tard, estrena un nou espai més gran i pensat expressament per exposar 94 olis de l'artista juntament amb altres dibuixos i aquarel·les. El nou espai també incorpora una sala de teatre per projectar vídeos i gravacions i una cafeteria.

Es tracta del segon museu més important del món dedicat a l'obra de Salvador Dalí, que compta amb una col·lecció d'unes 2.000 obres i rep més de 300.000 visites anuals. El matrimoni Morse va comprar el seu primer oli de Salvador Dalí el 1943 i, des de llavors, es van convertir en amics personals de l'artista i van viatjar nombroses ocasions a l'Alt Empordà per adquirir peces. A la inauguració hi assistirà el vicealcalde de Figueres, Francesc Canet; el regidor de Cultura, Richard Elelman, i el regidor de Relacions Transfrontereres, Joan Antoni Betran, entre d'altres.

Formalitzar l'agermanament

L'Ajuntament de Figueres vol aprofitar el viatge als EUA per formalitzar l'agermanament entre les dues ciutats. A banda de compartir el fet de tenir un museu Dalí, el consistori vol crear un "vincle real d'intercanvi" entre els dos indrets i, per aquesta raó, s'han fet una ronda de trobades amb diferents entitats de la ciutat per explicar-los l'agermanament i decidir quins profits se'n pot treure. Canet ha explicat que la voluntat és acordar la manera de fer intercanvis entre les dues localitats i que estudiants d'institut, de teatre o esportistes puguin passar estades a Sant Petersburg, la ciutat més gran de l'estat de Florida. /Font

Entrades populars