Facebook tanca també el perfil del Culturcat i segueix atiant el boicot anticatalà a la xarxa


Facebook continua permetent que les denúncies espanyolistes puguin aconseguir anul·lar perfils d'entitats cíviques catalanes. Ara ha estat el torn del perfil Culturcat, el portal cultural de la Generalitat de Catalunya. Culturcat gaudia de més d'un miler d'amics i difonia missatges de caire cultural, els seus famosos 'Sabies que..'. Davant la inesperada operació de censura, els responsables de Culturcat han obert una 'pàgina de fans del Culturcat' a Facebook on, des d'ara mateix, ja podeu tornar a seguir les informacions culturals del portal. De fet, ha estat la mateixa plataforma cultural qui ho ha fet saber als seus amics mitjançant Twitter: 'Facebook ha tancat el nostre perfil. Però podeu animar als amics del Culturcat a afegir-se a la nostra 'Fan Page'.

Culturcat s'afegeix així a una llarga llista d'entitats del país que han vist com els seus perfils o pàgines de fans a Facebook eren tancades per la mateixa administració de la xarxa sense explicació ni previ avís. Entre les organitzacions afectades hi trobem Plataforma per la Llengua, Escola Valenciana, Solidaritat Catalana, Xarxa Independentista, Aplec d'Arenys de Munt, etc. Normalment, Facebook tanca aquesta mena de perfils quan rep un nombre determinat de denúncies i mai comprova si són acusacions fonamentades o si només són bretolades. Probablement el nacionalisme espanyol més anticatalanista és al darrera de tots aquests actes de censura indiscriminada.

Crítiques del PP valencià al portal Culturcat

De fet, el contingut del portal ja havia rebut crítiques als mitjans per part del PP valencià. El mateix president Camps, en declaracions a la premsa va dir que trobava 'increïble que hi hagi temes absolutament valencians en el culturcat'. El president valencià també es queixava que la pàgina culturcat, feia referència, entre altres coses, a escriptors valencians com Joanot Martorell o Ausiàs March.

La pàgina, impulsada per la Generalitat de Catalunya, parla de 'Països catalans' i fa referència, entre altres coses, a escriptors valencians com Joanot Martorell o Ausiàs March, ja festivitats com les Falles de València o les Fogueres de Alacant. Pel PP, "és increïble que un govern avui socialista a Catalunya tingui a la seva web incloses qüestions que són absolutament nostres. No té sentit i crec que el PSPV, si de veritat fos valencianista, hauria de despenjar el telèfon, trucar als seus companys de la Generalitat de Catalunya i demanar-los que desapareguin ràpidament del web les nostres costums, tradicions, història, literatura, gastronomia i els nostres projectes de present i futur ", ha assegurat.

El cap del Consell ha considerat que "això és desgraciadament el que ha passat durant 30 anys" i ha assegurat que, entre altres coses, és president de la Generalitat i té una vocació política "per defensar la identitat i la singularitat" valencianes. "La realitat és que des d'alguns àmbits de Catalunya i catalanistes s'ha intentat sempre agredir la nostra identitat i la nostra personalitat que fa a la llengua, la cultura i les tradicions", ha dit Camps.

Així mateix, ha recalcat que "el que ha de fer ia la Generalitat de Catalunya és treure d'aquesta pàgina web aquestes qüestions", alhora que ha retret que "massa" vegades alguns de la Comunitat Valenciana "han aplaudit i han donat cobertura moral" a que altres pobles els "robin" cultura i tradició. "Encara sort que la immensa majoria dels valencians tenim clar el que és el poble valencià i les nostres senyes d'identitat", ha exclamat. "Catalunya és Catalunya i la Comunitat és la Comunitat, i jo sóc el primer defensor de la nostra identitat com a poble, i sempre hi haurà aquí, mentre jo sigui el president de la Generalitat valenciana, una diferenciació claríssima entre el que és Catalunya i el que és la Comunitat ", ha sentenciat.

Camps ha donat suport a iniciatives conjuntes de caràcter econòmic com la recent reunió entre les cambres de comerç de València i Barcelona però ha insistit que "des del punt de vista cultural, lingüístic, sentimental, de terra i d'història, la Comunitat Valenciana té la seva definició ". "Som un poble diferent al català i sempre que estigui al capdavant de la Generalitat un president del PP això estarà absolutament clar que hi ha un president d'un altre partit la cosa no està tan clara", ha sentenciat. /Font

Entrades populars