Google Art Project mostra obres d'art de museus de tot el món

Els 17 Museus d'art més importants del món han obert les seves portes a Google per contribuir a la creació de Google Art Project. Detall de la pintura 'Ballarina', de Degas, vista a través de l'eina Art Project. A través de Google Street View, els visitants de la ruta dels museus podran visualitzar 1.061 obres d'aquestes 17 institucions, en què l'usuari tindrà l'oportunitat de veure'n algunes en gigapíxels per no perdre's cap detall. El principal motor de recerca del món ha tingut accés a galeries i museus tan importants com la National Gallery o la Tate Britain de Londres, la Galeria dels Uffizzi a Florència, el MOMA de Nova York.

Fotos de 360 graus

Per a aquest nou projecte, Google ha utilitzat les mateixes càmeres que per a Street View, és a dir, càmeres que fan instantànies de 360 que permeten observar amb tot luxe de detalls les galeries i els museus fotografiats. Així mateix, segons Google, gràcies a aquesta nova tecnologia l'usuari podrà veure detalls que serien pràcticament imperceptibles de veure en directe. El projecte ha estat fruit de 18 mesos de treball, en què a més de les 1.061 obres d'art, s'han pogut incloure fins a 486 artistes dels diferents museus, a més de poder realitzar visites virtuals a galeries individuals, en les quals es poden veure algunes imatges en una elevada resolució. Segons ha dit a The Guardian Nicholas Penny, director de la National Gallery londinenca, "els espectadors podran veure els detalls de les obres i explorar la pintura d'una manera que no ha estat possible fins ara".

Panells informatius

Googleartproject.com inclou en cada obra un panell informatiu que permet a l'usuari conèixer més coses d'una obra pictòrica concreta, a més d'informar-se sobre altres obres d'un mateix artista i la possibilitat de veure vídeos de YouTube relacionats. Entre les obres que es poden visualitzar en gigapíxels hi ha La nit estrellada de Van Gogh i El naixement de Venus de Botticelli, entre altres, ja que han estat capturades gràcies a la tecnologia d'ultra alta resolució. EFE

Entrades populars