Exposició conjunta Mallorca-Catalunya

Maig-Juny 2011 / "DUES RIBES"
Vuit artistes de Catalunya i de les Illes Balears

Exposició col·lectiva i simultània a Galeria Miquela Nicolau de Felanitx (Illes Balears) i a Canals-Galeria d'Art de Sant Cugat (Catalunya).

Inauguració a la Galeria Miquela Nicolau c/ de la Mar, 10 – Felanitx (Mallorca)- dissabte dia 30 d'abril, a les 19.30 h.
Inauguració a Canals-Galeria d'Art, c/ de La Creu, 16 - Sant Cugat, dissabte dia 7 de maig, a les 19.30 h.

L'exposició es pot veure a Felanitx  fins al dia 30 de maig i a Canals-Galeria d'Art de Sant Cugat fins al dia 30 de juny

En temps de crisi, ens cal enginy per a promoure els creadors a d'altres territoris i aquesta és la idea que aquestes dues galeries han volgut formular, per a projectar els artistes que promouen aquests dos espais d'art, situats a ambdues ribes del mediterrani. Les dues galeries consideren que ara més que mai calen noves idees per poder encarar nous reptes de futur unint esforços i de forma conjunta, crear nous camins que en una mateixa línia estètica donin a conèixer els artistes que defensen a d'altres territoris del país i d'Europa.

"Dues ribes" és una exposició col·lectiva, comissariada per Juanjo Oliva i formada per les obres de vuit artistes, quatre de cada galeria. Ambdues galeries -Miquela Nicolau i Canals-Galeria d'Art- exhibiran obres de tots vuit artistes. Una proposta a-generacional on la lúdica i la dialèctica de la plàstica són ofertes al públic a través d'estils, tècniques i conceptes des de diferents punts de partida, però semblant punt d'arribada: el discurs i la difusió de l'art.    

La galeria Miquela Nicolau porta els artistes . Amèlia Garcia, Miquel Mesquida, Miquela Nicolau i Tià Zanoguera.  La Canals-Galeria d'Art porta els artistes Neus Colet, Jaume de Oleza, Grau Garriga i Conxa Ibáñez. AMÈLIA GARCIA treballa la ceràmica amb èxit des de fa temps. Una ceràmica que de manera tangencial arriba a l'àmbit escultòric amb formes breus i netes, que ens recorden les 'kores' clàssiques. Cossos de dones a les quals l'artista dona un caire de fragilitat i d'intimitat.

Amèlia Garcia es professora de ceràmica a l'Escola Superior de Disseny de Palma.  

MIQUEL MESQUIDA ofereix una nova aportació a l'expressionisme. Un expressionisme, en tot cas oníric, que l'artista treballa amb una soltesa sorprenent, especialment pel que fa a la composició. Des de fa poc temps, s'ha convertit en un dels artistes de més projecció internacional, especialment a Alemanya.

MIQUELA NICOLAU,  a més d'una intuïtiva i inquieta galerista, és una artista que sense deixar la figuració s'endinsa en el concepte, mitjançant temes de la seva pròpia experiència personal, atorgant-los una gran càrrega poètica, però sense deixar de banda aspectes més sòrdids d'una societat pretèrita.

TIÀ ZANOGUERA, se'l pot considerar un artista polifacètic i intel·lectual. Un artista en constant recerca de qualsevol mitjà que pugui desembocar i produir art. Els seus referents més clars són Antonin Artaud i Lucien Froid. Amb aquest últim ha tingut l'oportunitat d'entrevistar-s'hi personalment, per a enriquir la seva tesi doctoral.

NEUS COLET treballa l'escultura i el gravat, establint una singular relació entre aquestes dues disciplines. Suport i contingut entren en un joc de mútua dependència. Ha anat incorporant a les seves obres, cada vegada més, els significats més al·lusius, irònics, insinuants o evocadors dels propis elements representats.

JAUME DE OLEZA. Les seves pintures estan dins un corrent figuratiu-abstracte, amb trets orientals i subtil sentit de la composició. És important la geometria estructural i el collage que incorpora, donant a les seves obres una dimensió ambigua de subtils equilibris.  
GRAU GARRIGA. Va dirigir tota la renovació dels procediments en l'elaboració del tapís, a nivell de tot l'estat. Les seves obres són de clara influència informalista - pintura – matèrica. Treballa el dibuix, el collage i l'assemblage i , tot plegat, amb una destacada presència del tèxtil.

CONXA IBÁÑEZ és una de les pintores representatives de la segona meitat del segle XX. Parteix de plantejaments  tradicionals tot evolucionant cap a una nova concepció del paisatge, que transforma i sintetitza.

Més informació:

Canals-Galeria d'art
Carrer de la Creu, 16
Tel/Fax: 93 675 49 02
08172 Sant Cugat -Barcelona-
galeriacanals@canals-art.com
http://www.canals-art.com

Entrades populars