Reobertura del Museu Romàntic Can Papiol


El Museu Romàntic Can Papiol es va tancar l'any 2006 per tal d'executar un projecte de reparació estructural que tenia com a finalitat eliminar els efectes de la plaga xilòfaga, la qual havia afectat greument les bigues del sostre i de les diferents plantes. Ha estat una feina molt complexa i delicada que s'ha realitzat respectant al màxim l'estètica original i amb materials d'acabats fidels a l'obra constructiva de l'època. L'actuació ha permès la preservació d'un dels pocs immobles d'aquest estil i antiguitat que es conserven a Catalunya.

El museu Romàntic Can Papiol, al centre històric de Vilanova, és una casa-museu que evoca la vida quotidiana d'una família benestant del segle XIX, a través de l'ambient de les seves estances, el mobiliari i els objectes decoratius de l'època.

Entre les estances més destacades hi ha la biblioteca amb més de 5.000 llibres dels segles XVI i XIX, el rebedor, la sala de música, el saló de ball, la sala del billar, l'alcova del general Suchet, el menjador i la capella. El recorregut es complementa amb les dependències del servei i la zona de treball, on es troba el graner i el celler. L'edifici compta també amb un jardí romàntic on es pot contemplar una col·lecció de carruatges.

Mentre la reobertura del Museu no sigui completa, durant el mes de juny, el públic podrà visitar la planta noble, que és la planta residencial pròpiament dels senyors, en la qual es situen les principals estances de la casa. Està formada per les habitacions més íntimes i destinades a l'ús de la família (dormitoris, alcoves...) i la zona pública que acollia els diferents actes i reunions socials: els salons de ball i de música.

Horari de visites:

Divendres i dissabtes de les 10 a les 13h i de les 16 a les 18h
Diumenges de les 10 a les 14h
Visites guiades a les hores en punt. Últimes visites  divendres i dissabtes a les 12 i a les 17h. Diumenges a les 13h.

Preu: 3€ entrada general
Hi ha una entrada reduïda d'1,5 euros, per a infants de 4 a 11 anys, estudiants fins a 25 anys, jubilats, pensionistes, aturats i famílies nombroses. Els menors de 4 anys tenen l'accés gratuït.

Entrades populars