Sinéad Spelman a la Galeria Alegria de Barcelona

Aquest divendres 26 de Maig a partir de les 20h. la GALERIA ALEGRIA presenta Chimney SONG, la primera exposició individual de Sinéad Spelman a Barcelona. 

L'artista irlandesa (Dublín 1976) establerta a Barcelona des del 2007, ens mostrarà una selecció dels seus dibuixos i el seu últim vídeo on, amb una sofisticada economia de mitjans, ens introdueix en un món extremadament personal, desproveït de decoracions i carregat d'un humor inquietant. En el seu treball Sinéad explora a través d'imatges senzilles i legòriques, la complexitat de les relacions entre les persones i d'aquestes amb el món. 

En aquesta ocasió es presenta una història en la que el punt de partida ha estat la xemeneia que hi ha al pati de la galeria. Per Sinéad aquestes xemeneies representen alguna cosa amputat, com si fos una part d'un cos. Són formes que utilitza en els seus dibuixos i que vénen d'una digestió física. Surten del seu estómac i no tenen una distinció clara entre el físic i el mental. 

El seu cant a la xemeneia és un cant no a alguna cosa inert sinó com quelcom que té la mateixa fisicitat i vida que ella mateixa. El resultat és un treball àcid i tendre, proper i carregat de connotacions psicològiques. 


Com la majoria de la gent sempre he dibuixat, però no sempre de la mateixa manera. El tipus de dibuix que faig ara, que té en general un clar alter-ego, va començar quan vaig arribar a Barcelona. No sabia Espanyol, així que era el moment de la meva vida en què menys podria expressar verbalment. Suposo que en els dibuixos era capaç de comunicar coses més complexes que "dues cerveses, si us plau". Però també era una manera de canalitzar diferents sensacions produïdes per un clima, una gent i una estètica diferent. 

Sinéad Spelman

Actualment Sinéad codirigeix l'espai expositiu Halfhouse 

Galeria Alegria
Consell de Cent 159 
08015 Barcelona 
+34 622 226 133 

Entrades populars