Obertura de la Biennal d'Art Contemporani Català a Lleida

XVII BIENNAL D'ART CONTEMPORANI CATALÀ 2010 A LLEIDA
http://www.canals-art.com/biennal2010.html

L'ART MÉS JOVE DE LES TERRES CATALANES ES POT VEURE A LLEIDA, DEL 7 AL 27 DE JULIOL DE 2011

El dijous 7 de juliol, s'inicia la XVII Biennal d'Art Contemporani Català  al CLAUSTRE HEMEROTECA – Biblioteca Pública, Rbla. d'Aragó, 10 de Lleida.

Els Serveis Territorials del Departament de Cultura a Lleida, organitzen la Biennal d'Art Contemporani Català en aquesta ciutat, tal i com ja han fet amb d'altres edicions i el Claustre Hemeroteca de la Biblioteca Pública de Lleida és l'indret que acull l'exposició d'aquesta dissetena edició de la Biennal, repetint calendari amb aquesta mostra descentralitzadora de l'art més jove.

Així doncs, mercès als Serveis Territorials del Departament de Cultura a Lleida, es pot veure aquesta mostra jove a la capital del Segrià, que es una de les ciutats que forma part del recorregut itinerant d'aquesta exposició, des d'abril de 2010 fins al desembre del 2011, visita diferents indrets del territori català. L'Antoni Jové del Centre d'art la Panera és un dels membres del jurat de selecció dels artistes d'aquesta edició.

Catalunya ha estat sempre un país creatiu que ha donat a l'art universal alguns dels grans artistes que formen part de la història de l'art. És en aquest sentit i en aquests moments de crisi, que s'han ajuntat institucions públiques i privades per promoure i donar a conèixer els nous valors de l'art català, tot considerant que el futur del país no s'entén sense l'estímul al nostre jovent més creatiu.

125 artistes varen respondre a la convocatòria, feta per Canals-Galeria d'Art de sant Cugat, organitzadora d'aquest certamen i d'entre aquests artistes se'n varen seleccionar 11 per a formar part de la present edició de la Biennal, i als quals s'atorga un ajut de 400 € per a la producció d'obra.

Les obres escollides són representatives dels diferents corrents de la plàstica que en aquest moments conreen els artistes del país.

La biennal 2010 és un impuls a l'art d'avui i una motivació de la societat vers l'espiritualitat de l'ésser humà. En moments de canvis constants de la societat actual, la XVII Biennal d'Art Contemporani Català 2010 vol ser un toc d'atenció dirigit a la societat, mostrant la diversitat de formes i sensibilitats de joves artistes de diferents procedències, per a crear un món diferent a través de les arts visuals. És el diàleg entre cultures creatives.

En aquest moments de crisi, la Biennal és un toc d'atenció de la nova creativitat que donen els artistes del país, un país que té un reconegut prestigi internacional mercès el seu art, com ho demostren els artistes que ha donat la plàstica catalana en el segle XX, avui àmpliament reconeguts internacionalment. La Biennal compta amb la col·laboració de Caja Mediterráneo - CAM.

JURAT

El jurat de la Biennal 2010 representa el sector de les arts plàstiques a Catalunya i enguany està format per: Lluís Campins, director del Museu de Sant Cugat; Antoni Jové, Historiador de l'Art i Coordinador del Centre d'Art La Panera de Lleida, Àlex Mitrani, crític d'art i comissari independent, Josep Montoya, Vicedegà de Cultura de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona; i Aureli Ruíz, artista plàstic i visual de Reus.

ARTISTES PARTICIPANTS:

Laura Cuch, Mar Garcia, Daniel Gasol, Míriam Grau, Mercè Hernández, Antoni Hervás, Tamara Kuselman, Daniel Lumbreras, Ariadna Mangrané, Virginia Vallilengua i  Zosen.

ITINERARI

Sant Cugat del Vallès (ciutat inaugural), , Cambrils, Mollet del Vallès, Rubí, Cadaqués, Reus, Vilafranca del Penedès, Olesa de Montserrat, Manlleu, Tortosa, Lleida, Vilafranca del Penedès, Tàrrega i Tarragona.

NOVES TECNOLOGIES

La Biennal aposta un cop més per les noves tecnologies, i el catàleg s'edita amb suport paper i també té una pàgina web, www.canals-art.com/biennal2010.html on s'hi pot trobar tota la informació en català, castellà i anglès.

Organitza: Serveis Territorials del Departament de Cultura a Lleida.

La Biennal d'Art Contemporani Català està organitzada a nivell general per Canals Galeria d'Art i el Museu de Sant Cugat amb el suport de la Generalitat de Catalunya, i diferents ajuntaments i institucions públiques i privades de les diferents poblacions de l'itinerari.

PATROCINA: CAM - Caja Mediterráneo
Col·laboren Òmnium Cultural, el Club de Cultura Tr3sC.

Més informació: Quim Minguell, Serveis Territorials del Departament de Cultura a Lleida. Tln. 973-27 92 00

Canals Galeria d'Art
Carrer de la Creu, 16
Tel/Fax: 93 675 49 02
08172 Sant Cugat -Barcelona-
galeriacanals@canals-art.com
http://www.canals-art.com





Entrades populars