Revista de Girona: La nova fornada de l'art gironí

El proper dimecres 27 de juliol de 2011 a les 19.30h al Dadespai del Bòlit tindrà lloc la presentació del dossier "Artistes Emergents" dedicat a la nova fornada d'artistes gironins, que apareix al número 267 de la Revista de Girona. L'acte estarà presentat per Sebastià Goday, coordinador del dossier, i Rosa Pera, directora del Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona. A més, comptarà amb la presència d'Àlex Nogué, Eudald Camps i David Santaeulària, autors dels textos del dossier.
 
La Revista de Girona ha demanat a persones vinculades a diferents branques de l'art, de la cultura i de la divulgació que fessin una tria imparcial per conèixer quins són actualment els artistes gironins de la darrera fornada que realitzen un treball més personal. El resultat d'aquest cànon de l'art visual està format per tretze artistes: dos de Girona, dos d'Olot i dos de Santa Coloma de Farners, mentre que els set restants són nascuts a Figueres, Blanes, Salt, Vidreres, Ullà, la Cellera i Llambilles. Possiblement no hi són tots, però sí que es tracta d'una selecció prou representativa d'una nova forma de fer art.
 
El dossier es vertebra a través d'unes pautes que defineixen l'art contemporani amb l'objectiu de trobar pistes per a la reflexió. Els articles d'Eudald Camps, David Santaeulària i Àlex Nogué abasten l'art des de les diferents vessants polítiques: la teoria, la pràctica expositiva, la pedagogia i la pràctica artística. En suma, del que es tracta amb el dossier és de mostrar les característiques del paisatge artístic gironí dels darrers decennis.
 
En el seu compromís amb la cultura contemporània, Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona acull aquesta presentació, tot sumant-se al suport a l'art fet des de Girona, en aquest cas en relació als artistes més joves. Amb ells, juntament amb creadors d'altres generacions i procedències, tant estatals com internacionals, el Bòlit seguirà treballant per enfortir la producció i la difusió de la creació gironina, a través d'exposicions i activitats integrades, tot cercant la complicitat d'altres agents i institucions culturals.
 
Bòlit / Centre d'Art Contemporani. Girona
Pujada de la Mercè 12 17004 Girona
Tel. 972 427 627 / 972 223 305
http://www.bolit.cat
http://www.facebook.com/bolit.centreartcontemporani
http://twitter.com/BolitGirona

Entrades populars