Comença la temporada de tardor a l'IVAM

Una de les obres de Fontana

Esta setmana s'han inaugurat a l'IVAM dues noves exposicions, 'Javier Calvo. Geometría y moda' i 'Franco Fontana. La luz del paisaje', que romandran fins novembre al museu. Ahir, l'IVAM inaugurava una nova exposició a les seues sales. En esta ocasió, es tracta de Franco Fontana. La luz del paisaje, una retrospectiva del fotògraf italià que romandrà dos mesos al museu valencià. La mostra ofereix una ampla retrospectiva de l'obra de Fontana, tot seguint criteris històrics i temàtics que permeten al visitant conéixer la trajectòria del seu treball.

A l'exposició de Javier Calvo, els protagonistes són el cos femení i la moda

La seua fotografia de paisatge, urbana i rural, se centra en la reducció a dos plànols de les composicions captades per la seua càmera, per mitjà de la manipulació del color, brillant i intens, i una composició rigorosa i moderada que marca el contrast, trobant-nos davant un treball d'abstracció artística. Fontana concep la fotografia com un treball creatiu en el qual la relació amb la naturalesa o la realitat es veu acompanyat d'una intensa projecció poètica. La seua estètica resideix en un món màgic i oníric de ciutats i paisatges desolats, de formes geomètriques i lineals, en el qual el temps s'ha detingut perquè, esporàdicament, hi passegen ciutadans anònims.

D'altra banda, dilluns s'inaugurà, també a l'IVAM, l'exposició Javier Calvo. Geometría y moda, que el museu mantindrà en cartell fins el 13 de novembre. La mostra està formada per 44 pintures i 35 dibuixos en els quals els vestits d'alta costura i imatges icòniques de grans fotògrafs li serveixen com a pretext per a crear un suggeridor diàleg entre geometria i moda. Esta exposició ofereix l'oportunitat de contemplar l'univers pictòric de Javier Calvo en el qual les figures femenines es tornen geomètriques i reivindiquen l'espai arquitectònic en harmonia amb els voluminosos vestits proposats. A les seues obres, la construcció del vestit, entesa com a ordenació conscient dels elements utilitzats, i el tractament matèric dels fons posseeixen tanta força i importància com el model objecte de figuració.

Amb la inauguració d'estes dues obres, l'IVAM comença la temporada de tardor, i es prepara per a acomiadar la participativa exposició-instalació La totalidad imposible, de Rui Macedo, que només es podrà contemplar fins el pròxim diumenge.

Entrades populars