Taller de Fotografia 'Pinhole' a La Petita Universitat


Si sou amants de la fotografia experimental, us agradarà saber que 'La Petita Universitat' començarà el proper mes d'octubre un curs de fotografia 'Pinhole' a Barcelona. 

Taller de Fotografia 'Pinhole'

Objectiu: 
Una càmera estenopeica (pinhole) utilitza el principi de la càmera fosca per crear i capturar la imatge. És a dir, no utilitza lents. És simplement una caixa estanca a la llum amb un forat petit en un extrem i pel.lícula o paper fotogràfic en un altre. La llum passa a través del forat i projecta una imatge sobre la pel.lícula. Amb aquesta eina senzilla es pot crear fotografies sorprenents i sorprenents. Els fotografies no són realistes i pots veure el món de forma diferent. Els trets d'aquesta tècnica com distorsió de la perspectiva, exposició llarga o infinit camp de profunditat formen el caràcter únic de les fotografies. Durant el taller aprendrem com funciona la càmera pinhole, construir les nostres pròpies càmeres, aprendre a fer fotografies amb elles durant una sessió i fer fotografies durant sessió individual. Per finalitzar, presentarem les nostres treballs en una exposició.

Professor:
Kuba Markiewicz és un fotògraf de Varsòvia (Polònia), resident a Barcelona. Experimenta amb fotografia estenopeica (pinhole) des de fa tres anys. L'any 2009 va formar el col.lectiu de fotògrafs "Hole in the City" utilitzant aquesta tecnologia. Amb ells ha realitzat diversos tallers i exhibicions, el projecte fotogràfic "La ciutat dels manquéis" i la presentació de treballs del col.lectiu a les trobades sobre la fotografia estenopeica a "Associació dels artistes fotògrafs de Polònia".

Programa: 
El taller es divideix en 4 sessions:

- Cambra Fosca, presentació sobre la fotografia pinhole i construcció de les càmeres
- Sessió fotogràfica a l'aire lliure
- Trobada per veure i comentar les fotografies revelades de la primera sessió en grup.
- Trobada per veure, comentar i seleccionar les fotografies realitzades individualment durant aquesta setmana.
- Presentació final de les fotografies realitzades i seleccionades durant el taller: XXX

Material necessari:

El taller inclou tots els materials per a realitzar la càmera, la pel lícula i revelats.

Inici del curs: Mes d'Octubre

Durada: Dues setmanes

Preu: 75€ inclosos tots els materials (també dos negatius, revelar i escenar-los). 
No cal pagar matrícula.
Més info: 

Entrades populars