Activitats MACBA gener 2012

- Trobada entre Antoni Muntadas, Anne Bénichou i Bartomeu Marí

Fins al 30 d'abril, el MACBA exposa l'obra 'Between the Frames: The Forum (Barcelona), 1983-1993 (2011)' d'Antoni Muntadas. Durant el període d'exposició, a la planta baixa del Centre d'Estudis i Documentació el visitant té a la seva disposició les entrevistes íntegres originals que van constituir el material brut d'aquesta obra. El MACBA ha produït també dues publicacions relacionades directament amb aquest projecte. El MACBA ofereix una conversa oberta amb l'artista Antoni Muntadas, la teòrica Anne Bénichou i el director del MACBA, Bartomeu Marí.

Dimecres 18 de gener, a les 19.30 h
Entrada gratuïta. Auditori MACBA. Aforament limitat. Amb traducció simultània

- Nova publicació MACBA: "Muntadas. Between the Frames: The Forum"

Between the Frames: The Forum (1983-1993) neix de l'interès de Muntadas per entendre per què durant els anys vuitanta els intermediaris entre l'artista, l'obra i el públic van adquirir tant poder. A partir d'un assaig crític i una entrevista a Muntadas, Anne Bénichou evidencia que el procés de treball de l'artista s'assembla més a una aproximació arqueològica que documental; no es proposa tant fer valer el que s'ha dit ni qui ho ha dit, sinó més aviat permetre que el públic, a partir d'aquest espai, construeixi la seva pròpia narrativa.

Enllaç: Muntadas. Between the Frames: The Forum

- Una aproximació a l'art en viu

El terme "art en viu" fa referència a una sèrie de pràctiques artístiques que han processat un ventall enorme d'influències des de la performance, el teatre, la dansa, les arts visuals, l'activisme, les tecnologies digitals i diverses pràctiques multimèdia. L'art en viu d'avui és un dels medis de cultiu més excitants de la pràctica artística contemporània, assumint en certa mesura la centralitat de l'esdeveniment artístic en viu per sobre de l'objecte. Per a la gent que desconegui aquest àmbit, Quim Pujol proposa un recorregut personal i no cronològic per diverses peces clau que serviran per familiaritzar-se amb algunes de les posicions més rellevants.

Dijous 19 i divendres 20 de gener, a les 19.30 h
Entrada gratuïta. Auditori MACBA. Aforament limitat

- MACBA en família: "Pintures insòlites"

Es pot fer un taller de pintura sense fer servir ni paper, ni pinzells, ni pintura, ni cap dels estris que solem utilitzar per pintar? La visita taller que proposem a través de l'exposició Volum! mostra peces d'art contemporani que pretenen desbordar els límits dels llenguatges artístics. D'una manera col·lectiva, i provant de reinventar el llenguatge pictòric, crearem un treball amb materials insòlits, eines descontextualitzades i resultats pictòricament experimentals.

A partir del 21 de gener. Dissabtes a les 12 i a les 17.30 h; diumenges a les 12 h
Preu: 2 euros. Sales del Museu. Places limitades

http://www.macba.cat/

Entrades populars