'Llegir Pere Calders' a la Fundació Tàpies




L'escriptor a la porta de la Montaner i Simon © Arxiu família Calders, 2012.


Llegir Pere Calders 

Aquesta activitat es desenvolupa en el marc de la recerca sobre l'antiga editorial Montaner i Simon, seu actual de la Fundació Antoni Tàpies. Dos escriptors tan emblemàtics de la literatura catalana com són Pere Calders i Jesús Moncada van coincidir en aquella editorial a la darreria de la dècada de 1960 i durant la de 1970. Amb la voluntat de recordar el pas d'aquests dos autors per la Montaner i Simon, la Fundació Antoni Tàpies ha organitzat uns clubs de lectura entorn de la seva obra. 

Club de lectura sobre Pere Calders 

Pere Calders és en aquell moment un escriptor consagrat que acaba de tornar a Catalunya de l'exili a Mèxic. El 1963, un any després de la seva tornada, s'incorpora a l'editorial Montaner i Simon, tal com li havia promès José María González Porto, l'aleshores propietari de l'empresa. Calders ocupa dins la Montaner i Simon el càrrec de gerent de producció fins el moment de la jubilació. El club de lectura permetrà aprofundir en diversos aspectes de l'obra literària d'aquest autor. 

Calendari: dimecres 25 de gener, 15 de febrer, 7 i 28 de març de 2012, de les 18.30 a les 20.00 h. | Preu: 30€. El preu inclou una visita comentada a la seu de l'antiga editorial Montaner i Simon. | Conductora: Maria Campillo, professora de Literatura Catalana Contemporània a la Universitat Autònoma de Barcelona. | Lectures: 1a sessió, presentació i tria de contes; 2a sessió, Cròniques de la veritat oculta; 3a sessió, L'ombra de l'atzavara; 4a sessió, Unitats de xoc i un text extret de Maria Campillo (ed.), Allez! Allez! Escrits del pas de frontera, 1939. |
Informació i reserves a: 93 207 58 62 / reserves@ftapies.com / http://www.fundaciotapies.org 

Activitat relacionada
Pere Calders: sobre les veritats ocultes

Lectura dramatitzada d'una tria de textos de Pere Calders, a càrrec de Carles Martínez. 

Calendari: dissabte 14 d'abril de 2012, a les 19.00 h. | Preu: 7 €. Per als participants al Club i els Amics de la Fundació Antoni Tàpies, 5 €. | Activitat en el marc de: "1912-2012 Cent anys del
naixement d'Avel·lí Artís Gener, Pere Calders, Josep Ferrater Mora i Joan Sales", commemoració coordinada per la Institució de les Lletres Catalanes. | Col·labora:L'Avenç. | Agraïments: Tessa Calders.

Entrades populars