Cursos a l'Acvic Abril-Juliol 2012

PROGRAMACIÓ DE CURSOS ABRIL-JULIOL 2012
ARTS, TECNOLOGIES, COMUNICACIÓ.

#1. ARTESANIA DIGITAL. Programació i fabricació de mecanismes d'ús quotidià +INFO
Curs impartit per blablaLAB
Amb la col·laboració de VIT (Vic Integració Tecnològica)

DATES
6 sessions de 4 h. Dissabtes 14, 21 i 28 d'abril i 5, 12 i 19 de maig de 2012. De 10.00 a 14.00 h

INTRODUCCIÓ
"Programació de microcontroladors", "computació física" i "fabricació digital" són paraules que semblen descriure àrees de coneixement complexes i remotes. En aquest taller descobrirem que, contràriament a aquesta impressió, són realitats ubiqües que podem abastar.
Emprendrem un viatge a l'interior de les petites màquines pensants i, amb deixalla tecnològica i impressores tridimensionals, fabricarem artefactes de tota mena. Paràsits, titelles, híbrids, autòmats, o extensions de nosaltres mateixos! Capacitats per sentir amb altres sentits dels que nosaltres estem dotats, reactius, llestos per interactuar entre el mon físic i virtual en dimensions intersectants amb les nostres realitats. Criatures estètiques, còmiques, polítiques, o funcionals amb una materialitat i capacitats augmentades.


#2. ART SOBRE PAPER +INFO
Curs impartit per Francesc Orenes

DATES
10 sessions de 1 h 30 min. Dijous 12, 19 i 26 d'abril. 3, 10, 17, 24 i 31 de maig. 7 i 14 d juny de 2012. De 18.30 a 20 h

INTRODUCCIÓ
En un moment històric en què les noves tecnologies anuncien un canvi de rumb en la comunicació, la informació i el coneixement, el curs d'Art sobre paper té com objectiu rescatar la memòria històrica del rol que ha jugat el paper com a suport de la visualització de les arts en algunes de les seves manifestacions i disciplines: gravat, cartells, ex-libris, fotografia, publicitat… de tanta importància i amb tanta incidència a partir de la Revolució Industrial.
Sempre il·lustrat amb imatges i material original de primera mà, aquest curs es complementa amb el reconeixement, real i directe, de les tècniques tradicionals de gravat a més de la trobada-entrevista amb un artista gravador i la visita al seu taller.



#3. ENREGISTRAMENT I EDICIÓ DE SO. Paisatges sonors +INFO
Curs impartit per Lluís Solé

DATES
10 sessions de 2 h. Dimecres 9, 16, 23 i 30 de maig, 6, 13, 20, 27 de juny i 4, 11 de juliol de 2012. De 18.30 a 20.30 h

INTRODUCCIÓ
A través d'un viatge espacial, temporal i sensorial, ens endinsarem al món sonor en tota la seva amplitud, anant més enllà del concepte musical clàssic. Netejarem les oïdes per atansar-nos una nova dimensió auditiva. Aprendrem les claus del so, les seves qualitats, la seva influència sobre les persones i els estats d'ànim, emocions i sentiments. Experimentarem l'escolta profunda del paisatge sonor quotidià tot fent atenció a la multidimensionalitat del so i ens iniciarem en el camp de la creació sonora a partir de sons ambientals.


#4. LA FUNCIÓ DE LES IMATGES +INFO
Curs impartit per Jorge Luís Marzo

DATES
4 sessions 2 h 30 min. Dimecres 11, 18 i 25 d'abril. 2 de maig de 2012. De 18.00 a 20.30 h

INTRODUCCIÓ
Les imatges també adopten el seu significat en funció dels entorns, contextos i respostes on són difoses, transformant les estratègies comunicacionals que els hi atribuïen els seus productors.
Quan agafem una obra d'art i la situem en un context descodificat artísticament, la resposta cap a la imatge és totalment diferent a la que habitualment es desenvolupava. Això també passa quan parlem d'altres terrenys com la comunicació publicitària, la informació sociopolítica, o la religiosa. Aquest curs vol donar eines als "professionals" i docents per fer-los conscients de l'enorme complexitat que comporta entendre la imatge de manera que sigui més factible comprendre el context on els seus treballs rendiran comptes.

ACVIC / Centre d'Arts Contemporànies
+ INFO:
T. 00 34 93 885 37 04
info@acvic.org
http://www.acvic.org

Entrades populars