L'Ateneu Barcelonès homenatja Antoni Tàpies #joproposo

'En record d'Antoni Tàpies' / 12/03/2012 - Març 2012

Avui dilluns 12 tindrà lloc l'homenatge a l'artista Antoni Tàpies (1923-2012) a l'Ateneu Barcelonès. Modera: Bernat Dedéu, membre de la Junta Directiva de l'Ateneu. Presenta: Francesc Cabana, president de l'Ateneu Barcelonès. Hi participaran: Laurence Rassel, directora de la Fundació Antoni Tàpies; Arnau Puig, filòsof i membre del grup "Dau al set"; Pere Portabella director, guionista i productor de cinema; Antoni Llena, artista; Vicenç Altaió, director del KRTU; Antoni Marí, escriptor; Oriol Bohigas, arquitecte i president de l'Ateneu (2003-2011) i Llucià Homs, director de Promoció dels sectors culturals de l'Icub. Cloenda: Jordi Cabré i Trias, director general de Promoció i Cooperació Cultural. L'acte, obert a tothom, serà a les 19.30 h a la sala Oriol Bohigas de l'Ateneu Barcelonès.

L'Ateneu Barcelonès, la Fundació Antoni Tàpies, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l'Institut de Cultura de Barcelona impulsen un acte de reconeixement d'aquest extraordinari artista català pel seu compromís amb la Cultura, la Democràcia i el país. Pintor, escultor i teòric de l'art va ser un dels principals exponents de l'i nformalisme d'àmbit mundial i un dels artistes més destacat del segle XX del panorama estatal. Català universal, va ser un dels mestres de l'art d'avantguarda del segle XX amb el seu estil propi, matèric per l'ús d'elements de rebuig, però molt espiritual perquè va transcendir el suport de l'obra per aprofundir en la imbricada condició humana.

El seu afany per la Cultura el va portar a impulsar i crear la Fundació Antoni Tàpies el 1984, amb l'objectiu de promoure l'estudi i el coneixement de l'art contemporani, posant especial atenció en l'anàlisi del seu paper en la formació de la consciència de l'home modern. La seva gran aportació es va veure premiada amb gairebé mig centenar de guardons, entre els quals, el Premi Príncep d'Astúries de les Arts (1990), la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya (1983), la Picasso de la Unesco (1993), el premi Nacional d'Arts
Plàstiques de la Generalitat (1995), el Velázquez d'Arts Plàstiques del Ministeri de Cultura (2003) i el Praemium Imperiale de l'Associació Artística de Japó.

Més info:
http://www.ateneubcn.org/web/continguts/ca/apartats/menudeines/ateneu_al_dia/noticies/201203/20120312.html

Entrades populars