Luis Claramunt amb 'El viatge vertical' al MACBA #joproposo #art

Exposició
Luis Claramunt. El viatge vertical

13 jul. 2012 - 21 oct. 2012
MACBA

L'exposició Luis Claramunt. El viatge vertical presenta una àmplia tria d'obres, fetes entre principis dels anys setanta i finals dels noranta. Malgrat que Luis Claramunt (Barcelona, 1951 – Zarautz, 2000) és conegut quasi exclusivament com a pintor, aquesta exposició tracta de mostrar-ne una cosmologia complexa, unitària i coherent, que incideix en les seves sèries de dibuixos, els treballs fotogràfics i els llibres autoeditats que complementen i desborden el seu treball pictòric.

Autodidacte, Claramunt pertany a aquella generació que va intentar ser del seu temps sense ser-ne. Els seus inicis als anys setanta coincideixen amb l'eclosió d'un art més polititzat al qual s'adhereixen la majoria dels seus coetanis, en una Barcelona que bull d'iniciatives experimentals en els àmbits de l'art, la literatura i el cinema, i també en les subcultures populars.

En aquella època Claramunt neda contra corrent i, en comptes de buscar referents en les avantguardes, se centra en la pintura. Els acabats propis de la pintura naturalista, i l'obra d'Isidre Nonell en particular, conformen el primer esglaó de l'escala que Claramunt construirà al llarg de la seva vida. Les temàtiques i l'estil de la pintura de Claramunt canvien a mesura que s'allunya físicament i socialment de Barcelona.

Més info: http://www.macba.cat/ca/expo-luis-claramunt

Entrades populars