MNAC i l'ESMUC coorganitzen aquest estiu un curs d'iconografia musical #joproposo

El MNAC i l'Escola Superior de Música de Catalunya, ESMUC, col·laboren per fomentar la interrelació entre les arts plàstiques i les arts musicals i organitzen aquest estiu un curs d'iconografia musical i tres concerts gratuïts el 12, 19 i 26 de juliol. El curs La Música i el MNAC: curs d'iconografia musical, coorganitzat pel museu i l'Escola Superior de Música de Catalunya, s'impartirà del 9 al 13 de juliol al Museu Nacional d'Art de Catalunya.

Aquest curs té com a objectiu proporcionar una lectura musicològica de les imatges, estudiar una selecció d'obres del MNAC i analitzar les músiques relacionades amb les creacions triades. Les sessions formatives van a càrrec de professionals tant del MNAC com de l'ESMUC i es desenvoluparan la setmana del 9 al 13 de juliol en horari matinal, de 9.45h a 14h.

Concerts d'estiu al Palau Nacional:

Amb ocasió dels concerts, que es celebraran els dies 12, 19 i 26 de juliol a les 19.30h, s'obrirà al públic un espai inèdit, el Pati de Ponent. Es tracta d'un emplaçament a l'aire lliure des del que es pot gaudir d'una vista especial de les sales de la col·lecció permanent. El Pati de ponent s'obrirà per primera vegada al públic el 12 de juliol per acollir la primera de les tres actuacions musicals programades, que estarà dedicada a la Música Íntima a l'Europa del Barroc.

Dues professores de l'ESMUC amb gran trajectòria professional, Montserrat Gascón i Mónica Pustilnik, interpretaran amb la flauta travessera barroca i l'arxillaüt, respectivament, composicions de G.F. Haendel i G. Zamboni entre d'altres. El 19 de juliol tindrà lloc el segon concert titulat Sones de Palacio y Danças de Rasgueado a càrrec de Xavier Díaz, professor de l'ESMUC de trajectòria internacional. La Sala Gòtica del MNAC acollirà aquesta actuació de llaüt en la que Xavier Díaz interpretarà peces de músics espanyols del barroc.

El tercer dels concerts programats, el 26 de juliol, estarà a càrrec de Pablo Acosta, baríton graduat a l'ESMUC, i Roger Illa, pianoforte graduat a l'ESMUC. Aquesta actuació, amb el títol Nostàlgia: Die Sehnsucht in frühromantischen Liedern, es celebrarà de nou al Pati de Ponent i permetrà gaudir d'una recopilació de Lieder de Beethoven, Reichart i Schubert que, interpretats amb veu i pianoforte, mostren una representació del Romanticisme.

Entrada gratuïta fins completar aforament.
Inscripció prèvia : 93. 622. 03.75

Calendari de concerts:

12 de juliol

Música Íntima a l'Europa del Barroc
Montserrat Gascón (ESMUC) i Mónica Pustil nik (ESMUC)
Lloc: Pati de Ponent a les 19.30 h

19 de juliol

Sones de Palacio y Danças de Rasgueado
Xavier Díaz(ESMUC)
Lloc: Sala Gòtica a les 19.30 h

26 de juliol

Nostàlgia: Die Sehnsucht in frühromantischen Liedern
Pablo Acosta (Baríton graduat a l'ESMUC) i Roger Illa (Pianoforte graduat a l'ESMUC)
Lloc: Pati de Ponent a les 19.30 h

Més informacio: http://www.esmuc.cat
 
Escola Superior de Música de Catalunya
C. Padilla, 155 - Edifici de l'Auditori
08013 Barcelona
Tel: (+34) 933523011 - ext. 1050
http://www.esmuc.cat

Entrades populars