Robert Ferrer a l'Addaya Centre d'Art Contemporani d'Alaró




















Inauguració: dissabte dia 4 d´agost – 20'30h - dins el marc d´AlArt 2012
Dates exposició: del 4 al 16 d´agost i de l´1 de setembre al 7 d´octubre.
Tancat per vacances del 17 al 31 d´agost.

Amb el títol “Òrbites en construcció”, Robert Ferrer i Martorell (València, 1978) presenta la seva segona exposició individual a Addaya Centre d´Art Contemporani d´Alaró (Balears).

En aquesta exposició el cercle es la figura central. Un eix conductor que evoca la idea de cicles, elements en constant construcció i desconstrucció. Com anteriorment, la llum sempre present en les seves obres, pren una suma importància dins d'aquest nou proces, empleant-la com un ingredient necessari dins d'aquest constant moviment. En aquest cas la llum i la forma es modificada per la deformació de la pròpia estructura, introduint un nou element, un nou moviment no empleat fins ara. En aquestes noves escultures i relleus, ja no sols ha treballat en l´interior de les seves característiques caixes de metacrilat, sinó que ha intervingut en aquestes, modificant-les, i proporcionat així noves lectures a la seva ja coneguda obra.

No hi ha aquí, un canvi radical ni molt manco, es tracta en tot cas d´un nou camí en el que seguir explorant, enriquint el seu llenguatge tan personal. L´artista ha utilitzat constantment, el moviment mitjançant la llum, anteriorment, havia introduït també moviment físic, però mai un moviment diguem distorsionant que no sols modifica la estructura sinó a mes a mes la pròpia llum. Aquest nou proces proporciona a Robert Ferrer i Martorell una major utilització del volum, ja que al estar sols modificat la part central del recipient, les partes laterals continuen donant una visió "neta" de la estructura i d'aquesta manera el moviment i la distorsió es fa més evident a l'hora que enriqueix el conjunt global
de l´obra. La forma circular sempre esta present en el treball, marcant una llinea sense principi ni final, una constant de moviment que ens marca el continus canvis i modificacions quasi inapreciables als quals estem tots sotmesos.

Fa poc més de dos anys que l´artista presentà a la galeria alaronera l´exposició “El misteri dels cicles”. Feia un temps que Robert Ferrer vivia a Mallorca, on es va instal·lar provinent de València, la seva terra natal. Tot i que ja s´havia introduït en el circuit galeristic de l´illa, amb la seva exposició a la ja desapareguda Galeria Mediterrània, exposició emmarcada dins el projecte Noves Presències de l´AIGAB i el Consell de Mallorca, aquesta primeraexposició a Addaya Centre d´Art va esdevenir un moment important en la seva trajectòria, gaudint de molt bones crítiques que han continuat fins aleshores, i amb la incorporació de les seves obres en importants col·leccions privades. A hores d´ara, Robert Ferrer i Martorell, és present en fires d´art tant nacionals com internacionals, i és representat per galeries de Madrid, París, o Barcelona, properament prepara noves exposicions a Madrid i a Holanda. “Òrbites en construcció” esdevé una molt bona oportunitat per seguir de prop a aquest
artista, o per descobrir-lo aquells que encara no el coneixen.

Addaya Centre d'Art Contemporani
C/ Alexandre Rosselló, 10
07340 Alaró. Mallorca
Tel. 971510045
info@addaya-art.com
http://www.addaya-art.com

Entrades populars