Pablo Armesto a la Marlborough Barcelona #art


El dijous, dia 22 de novembre de 2012, inauguració de l'exposició Blanca Luz amb l'obra recent de l'artista Pablo Armesto. L'exposició romandrà activa a Marlborough Barcelona fins el 23 de gener de 2013. Comptarà amb la presència de l'artista.

Marlborough Barcelona
C/ València 284, 1r 2ª A08007 Barcelona
T: (+34) 93 467 44 54 / F: (+34) 93 467 44 51
H: dilluns a divendres, 11-14h. i 15-19h. Dissabtes: Cita prèvia.
http://www.galeriamarlborough.com/
http://www.facebook.com/galeriamarlborough

Pau Armesto combina geometria escultòrica amb experimentació i abstracció pictòrica en les seves diferents obres. Per això juga amb materials tan dispars com el PVC, la fusta o els metalls. Un dels seus elements més característics és la incorporació de la llum a les seves creacions.

El treball d'Armesto confia plenament en la capacitat de l'art per articular respostes, conferir significats estètics i funcionals al context i carregar d'especificitat. Per això, l'arquitectura i la llum prevalen en totes les seves creacions, sota aquest afany per fer convergir biologia, història i tecnologia, tradició i contemporaneïtat, memòria i lloc, que empra la idea de camí com a metàfora de vida, eix central d'aquestes experimentacions on també subjacents arguments filosòfics i simbòlics.


Des dels seus inicis, el treball de Pablo Armesto ha mantingut intactes certes constants que conflueixen amb les tesis de l'anomenat art públic sense renunciar a altres disciplines amb un alt grau de qualitats plàstiques. L'art oriental ha motivat la seva de fer alternant la composició minimalista amb la calidesa de les arrels de la tradició i la natura, el wabi-sabi o la recerca de l'essencialitat. Aquestes llums generadores d'ombres («la bellesa neix de les ombres en llocs insignificants», deia Tanizaki), aquests contrastos capaços de fer transparent el conèixer o revelar el seu fonament, aquests processos de deconstrucció de l'experiència que tant interessaven a Wittgenstein, i la consciència de la foscor que Carl Jung reclama tan necessària per trobar la llum, són altres premisses claus en l'obra de Pablo Armesto.


La investigació basada en formes lumíniques domina el seu treball des del 2000, quan va presentar les seves primeres exposicions individuals. Des de llavors, la llum continua sent el seu objecte d'estudi, compartint protagonisme amb el gravat, el color i el volum. És precisament aquesta Blanca llum que dóna títol a aquesta exposició concebuda per la Galeria Marlborough Barcelona, on presenta una dotzena de peces de nova creació realitzades al llarg de 2012 que harmonitzen les geometries, l'espai, els volums i la poètica.


Aquestes obres més recents tenen un caràcter marcadament escultòric i estan treballades a manera de relleus o baixos relleus on formes, color i la sempiterna llum semblen levitar. La luminescència s'aconsegueix mitjançant leeds i fibra òptica, utilitzant també fusta, metalls lacats en blanc i PVC polit, per generar textures sedoses i suaus que confirmen aquest joc de clarobscurs.


La llum no és aquí alguna cosa representat, com en pintura, ni tampoc un element extern, sinó que s'incorpora com a tal, amb una funció pròpia, constructiva i expressiva. La puresa del blanc, o "com treure llum del no-res", o com "llançar la llum" són alguns interessos que es desprenen d'aquest nou projecte de Pablo Armesto. Un treball que persegueix la recerca d'obres delicades on l'element plàstic s'equilibra amb la seva condició com a transmissor d'energies.


Pau Armesto (Schaffhausen, Suïssa, 1970) resideix i treballa a Astúries (Espanya).
Més informació: http://www.esculturaurbana.com/paginas/armp.htm

Entrades populars