Premi de pintura Torres García - Ciutat de Mataró 2013 #art

Ja s'ha presentat oficialment a Ca l'Arenas de Mataró la cinquena edició del PREMI DE PINTURA TORRES GARCÍA-CIUTAT DE MATARÓ. L'Associació Sant Lluc per l'Art Mataró ofereix la cinquena convocatòria d'aquest Premi. L'Associació és una Entitat sense afany de lucre, que té com a finalitat principal la promoció d'activitats artístiques a Mataró.

Des de fa temps, amb una ferma voluntat de creixement qualitatiu i quantitatiu, pretenem ampliar el camp d'acció i el nom de la ciutat de Mataró a tot l'Estat. Per a aquesta doble projecció es va crear aquest Premi Biennal de Pintura, d'abast estatal, dotat amb un important premi econòmic i un Jurat de gran prestigi professional, i que s'ha batejat amb el nom de PREMI DE PINTURA TORRES GARCÍA - CIUTAT DE MATARÓ.

La figura de Torres García és de sobra coneguda i valorada pel caràcter innovador de la seva pintura, des del noucentisme inicial fins al constructivisme i la seva participació en les primeres avantguardes. La seva vinculació amb Mataró, els seus estudis a l'Escola Municipal d'Arts i Oficis i l'impacte que el Maresme va provocar en el jove uruguaià van impregnar en certa manera tota la seva trajectòria artística posterior.

En reconeixement, s'ha triat com a logotip d'aquest Premi de Pintura un petit dibuix seu a la ploma, que il·lustra el llibre "Historia de mi vida", i que representa el tren i l'estació de Mataró, símbols per altra banda d'aquesta ciutat capdavantera del ferrocarril a Espanya.

Associació Sant Lluc per l'Art
http://www.santlluc.org/
http://www.associaciosantlluc.blogspot.com.es/2012/11/arrenca-la-biennal.html

Entrades populars