FÈNIX 11·23 arriba als 50.000 espectadors i es manté en els Top 20


Ens fa especial il·lusió comunicar-vos que FÈNIX 11·23, de Joel Joan i Sergi Lara, ha arribat a la xifra de 50.000 espectadors. El film que es va estrenar el passat 9 de novembre, es manté amb prop de 20 còpies a quasi un mes de la seva estrena i es manté també dins el TOP 20 del rànquing segons
les xifres de recaptació.

FÈNIX 11·23 està dirigida per Joel Joan i Sergi Lara, escrita per Albert Plans Soriano i Hèctor Hernández Vicens i protagonitzada per Nil Cardoner, (Polseres vermelles) en el paper de Èric Bertran. El repartiment també compta amb Àlex Casanovas, Rosa Gàmiz, Lluís Villanueva, Roberto Álamo (La piel que habito) i amb la col·laboració especial d'Ana Wagener (La voz dormida, Biutiful).

Fènix 11·23 porta a la gran pantalla la història real de l'Èric Bertran, un nen de 14 anys que el 2004 va crear una pàgina web per defensar la llengua catalana inspirada en un llibre de Harry Potter. Una nit, trenta guàrdies civils de la brigada antiterrorista de Madrid van irrompre a casa seva acusant-lo de terrorista informàtic. El seu crim: enviar un correu electrònic a una cadena de supermercats demanant l'etiquetatge en català. És la pel·lícula distribuïda en versió original catalana que ha sortit amb major nombre de còpies.

Entrades populars