'Any Espriu 2013' a les Galeries de Sant Cugat #lletres

Sant Cugat tindrà protagonisme propi en l'Any Espriu que s'inicia el gener del 2013. Canals-Galeria d'art de Sant Cugat complex en aquest 2013 els seus 40 anys d'existència. Sent l'espai d'art mes antic de Catalunya, fora de la ciutat de Barcelona. Per aquest motiu la galeria tot aguantant la crisi organitza durant l'any 2013, nombrosos actes que fan destacar Sant Cugat com a centre d'art contemporani. Cal destacar el què serà el fil conductor durant tot el 2013, l'"Any Salvador Espriu 2013".

El dia 10 de gener a la galeria Carme Espinet de Barcelona, s'inaugura una exposició itinerant per el país de l'escultura de Sant Cugat, Neus Colet que porta per títol "Espais oberts" dedicada al poeta Salvador Espriu. Com a novetat, la galeria dona a conèixer el fet que l'artista Pla Narbona participa en el programa oficial l'Any Espriu, i s'edita un display basat en els seus dibuixos, que es distribuirà per a biblioteques i llibreries. També l'artista santcugatenc Sergi Barnils és l'autor de les il•lustracions d'una de les publicacions inèdites que s'editen de Espriu i els seus originals s'exposaran a Canals-Galeria d'Art, a partir del setembre del 2013. Aquesta exposició també forma part de l'ampli ventall d'exposicions per difondre l'obra i la persona del poeta, i es fa en la "Tardor de l'art 2013" que realitzen les galeries de tot Catalunya.

Cal destaca l'especial acte que es farà a Canals, galeria d'art en mes d´octubre tot coincidint amb la "Tardor de l'Art 2013" en que 12 joves cantautors cantant a Espriu, acte que coincideix amb el Festival de Poesia Catalana de Sant Cugat, festival que també tindrà protagonisme en l'Any Espriu.

Canals, galeria d'art, organitza a Sant Cugat el dia 23 d'abril, - Sant Jordi -, una marató de lectures, amb el títol "Espriu de cor i de memòria", que també es farà a tot Catalunya. A Sant Cugat la marató la fa aquesta galeria i les lectures seran a càrrec de ciutadans i figures amb relleu social de la ciutat. Quelcom semblant a l'acte fet l'any 2012, promogut també per aquesta galeria, tot recordant  Gabriel Ferrater.

Canals-Galeria d'Art fa un acte poètic-literari-visual sobre Salvador Espriu, dins la "Festa de l'Art 2013", que celebren el dia 1 de juny totes les galeries del país, en aquest cas, la 6na. edició d'aquesta festa, i en que els espais expositius resten oberts fins l'1 de la matinada. La galeria participa intensament en aquest any  i convida el món cultural santcugatenc a crear una comissió ciutadana per popularitzar l'insigne poeta. A través de les xarxes socials, difondrà tots els actes que es facin a l'entorn poeta a Sant Cugat a partir del dia 1 de gener del 2013.

El govern de la Generalitat ha organitzat l'Any Salvador Espriu 2013, amb motiu del centenari del naixement del poeta, amb la llegenda "ens mantindrem fidels" i amb la voluntat que tingui un caràcter cultural, cívic i participatiu. En la commemoració de l'Any Espriu hi ha previstes activitats tant diverses com exposicions, funcions teatrals, noves músiques, actes de difusió lectora, publicacions editorials, cuina, simposis, cicles, produccions audiovisuals, tot plegat amb una vocació de difusió internacional.

Xavier Bru de Sala que fou Director General de Cultura, és el comissari general de l'esdeveniment que començarà a tenir cos el proper dia 1 de gener, ja que una de les activitats previstes –la Frase del Dia– es difondrà a través d'un ampli ventall de mitjans de comunicació catalans. El director del Teatre Nacional de Catalunya, Xavier Albertí, serà l'encarregat de dirigir l'obertura institucional de l'Any Espriu, que es farà el 23 de gener vinent al Palau de la Música.

Per més informació 607 25 39 98

Galeria Canals-Art
Carrer de la Creu, 16
Tel/Fax: 93 675 49 02
08172 Sant Cugat -Barcelona-
galeriacanals@canals-art.com
http://www.canals-art.com

Entrades populars