Arrenca Mecal Pro 2013 a Barcelona #fires

Barcelona s'omplirà de curtmetratges entre el 4 i el 28 d'abril. Mecal Pro 2013, Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona, celebrarà del 4 al 28 d'abril la seva quinzena edició plena de novetats. El festival projectarà durant aquestes quatre setmanes al voltant de 350 curtmetratges de gran qualitat, vinguts de més de 35 països diferents.

Per una banda es troben les seccions oficials on es competeix per aconseguir el primer lloc en el certamen. Mecal Pro inclou aquest any com a novetat una secció dedicada a l'Animació, amb els millors curtmetratges d'aquest gènere presentats a concurs. A més, comptarem amb les ja habituals seccions Internacional, Documental i Obliqua.

Per altra banda es troben les seccions paral·leles, amb una selecció de curtmetratges nacionals i internacionals, agrupats en diverses temàtiques. Finlàndia serà el país convidat aquest any, copant sis programes amb curtmetratges del país; l'Especial Festival Animateka mostrarà una selecció de curtmetratges d'animació realitzats a l'Europa de l'Est; i el Best of Festival d'Animació de Roanne inclourà una compilació de la programació del festival francès. Mecal Pro ofereix vàries conferències en el seu programa, una sobre la web sèrie Simon's Cat, una altra sobre la creació d'un curt d'animació "Talk about animation", i una màster class amb Anna Solanas i Marc Riba.

London Calling rendirà un homenatge a la capital del Regne Unit; Tribut a Tim Burton mostrarà curtmetratges que, intencionadament o no, rendeixen tribut al director; i Memòria en curt de Jacques Tati mostrarà una selecció de curtmetratges del director francès. Es podrà veure un Especial Curts Adolescents i també una secció Infantil amb curtmetratges dirigits als més petits. També hi haurà espai per a les mítiques seccions Especial Terror; Pluja Daurada (Especial Sexe); Panorama Català i Panorama Espanyol; Womart; i Videodansa. La secció "El hombre es como el oso, cuanto más peludo más hermoso" mostrarà curtmetratges on el pèl corporal és part protagonista de la història, i haurà un programa retrospectiu de Millors curts – 15 anys de Mecal. Una altra secció exposarà una selecció de curtmetratges rodats per els alumnes de l'Escola Bande à Part, i el seu director Luis Aller analitzarà una sèrie de pel·lícules i curtmetratges en la conferència "El cinema del nostre temps, mestres del S.XXI i un cineasta intemporal".

A més de les projeccions, Mecal organitza novament una batalla de programadors, on dos professionals del món del curtmetratge presentaran les seves obres preferides per guanyar-se els aplaudiments del públic; i un any més es realitzarà el Mercat Internacional del Curtmetratge on directors i productores tindran contacte directe amb professionals de la indústria del curt.

El festival ha augmentat el número de curtmetratges i de seccions paral·leles respecte a anys anteriors, pel que també són més els llocs de projecció. Es repeteixen així, recintes utilitzats en altres edicions: la Fàbrica Moritz, els Cinemes Girona, l'Institut Francès de Barcelona, l'Antic Teatre, el Palau de la Virreina Centre de la Imatge, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i el Convent de Sant Agustí.

Tota la informació sobre la programació i els espais utilitzats es troben a la pàgina del festival http://www.mecalbcn.org

Entrades populars