Conferència de Pep Agut a la Fundació Antoni Tàpies #conferencies

Memòria personal
Conferència de l'artista Pep Agut
'Contra Tàpies'
Fundació Antoni Tàpies

Dia: Dijous, 18 d'abril de 2013
Hora: 18h.
Títol: Memòria personal
Autor: Pep Agut
Lloc: Fundació Antoni Tàpies
Preu: gratuït


En el marc de l'exposició 'Contra Tàpies' a la Fundació Antoni Tàpies us convidem a la conferència 'Memòria personal' de l'artista Pep Agut.

La influència de Tàpies en el treball de Pep Agut va més enllà de la simple referència estètica per esdevenir una mena de disputa perllongada al llarg de més de tres dècades d'activitat creativa. N'hi ha prou, com a exemple, amb les següents dades: el 1976, quan Agut tenia només quinze anys, va visitar una exposició del pintor a la Fundació Joan Miró de Barcelona, i va quedar tan fortament impressionat pel quadre 'Nu' (1966) - el motiu central era una dona d'avançada edat que netejava un terra de genolls - que el jove artista va portar a terme nombroses fotografies on es recreava aquest mateix personatge iconogràfic.

Més tard, Agut va prendre 'Memòria personal' de Tàpies com una veritable guia de formació intel·lectual que va aproximar-lo, de manera exhaustiva, a totes i cadascuna de les referències literàries, filosòfiques, musicals i artístiques que s'hi enunciaven. Finalment, ja en els anys vuitanta, va realitzar diverses obres "a partir i contra" els postulats tapians que en aquella època marcaven el panorama acadèmic i estètic en el context català. D'aquest moment són 'Sudari parlat' (1980) i les sèries 'Chançon d'amour' i 'Belle de Jour' (1981).

Pep Agut (Terrassa, Barcelona, 1961) va estudiar a la Facultat de Belles Arts de Sant Jordi de la Universitat de Barcelona (1979-1984). Ha participat en exposicions individuals i col·lectives en importants esdeveniments com la XLV Biennal de Venècia (1993), Prospekt (1996), la XI Biennal de Sidney (1998), Art Unlimited, Basel (2004) i en institucions com el Museu d'Art Contemporani de Tel Aviv (1993) o el MACBA, Museu d'Art Contemporani de Barcelona (2000), entre d'altres. Ha coordinat i participat en debats i conferències i ha impartit seminaris a la Universitat de Barcelona. Actualment exposa al projecte 'Contra Tàpies' de la Fundació Antoni Tàpies.

Informació: http://www.fundaciotapies.org/blogs/contratapies/pep-agut/
Projecte Contra Tàpies: http://fundaciotapies.org/site/spip.php?rubrique1145

FUNDACIÓ ANTONI TÀPIES
ARAGÓ, 255 - 08007 BARCELONA
PRESS@FTAPIES.COM
WWW.FUNDACIOTAPIES.ORG

Entrades populars