Exposició sobre El Bulli i Ferran Adrià a la Somerset House de Londres #exposicions

Imatge en línia 1

L'exposició sobre El Bulli i Ferran Adrià arribarà aquest juliol a Londres, de la mà de la Somerset House, un dels museus més importants de la capital britànica. En un acte a Londres, Ferran Adrià s'ha mostrat molt satisfet que la primera parada internacional de la mostra sigui la capital on El Bulli va ser nomenat en cinc ocasions com el millor restaurant del món. Adrià ha considerat "increïble" poder exposar l'exhibició a la Somerset House. Segons el xef, als responsables de la Somerset House "els agrada el risc, i el Bulli és risc". El cuiner català ha destacat que és la primera vegada que se li dedica una exposició a un restaurant i que això demostra el sentit innovador de la seva feina. /acn

La BulliFoundation de Roses comença a prendre forma

L'Ajuntament de Roses ha donat aquest divendres la llicència d'obres a la BulliFoundation. Així, l'equip de Ferran Adrià ja pot començar els treballs per reconvertir el que fou el millor restaurant del món en una fundació dedicada al pensament i a la creativitat. L'alcalde, Carles Pàramo, ha explicat que el projecte de la nova fundació compleix tots els requisits que marca la llei, que s'ha tingut molta cura i han trigat perquè es tracta d'aixecar noves edificacions dins el Parc Natural del Cap de Creus i ha recalcat que no s'ha fet "cap excepció" amb Ferran Adrià perquè se segueix "escrupolosament" la normativa. El projecte que s'ha presentat a l'Ajuntament té un cost de 600.000 euros i Roses ingressarà 22.000 per l'impost de construccions.

Aquesta llicència d'obres, però, només permet fer realitat una primera fase del projecte de la BulliFoundation. Tot i que les màquines ja poden des d'aquest mateix divendres treballar a l'espai de Cala Montjoi, només podran treballar fins a cert punt. I és que, de moment, es permetrà ampliar la superfície del restaurant fins a un 20%, tot i que el projecte la situa en un 50%. La Generalitat està buscant des de fa mesos una fórmula legal que permeti a la BulliFoundation completar el projecte. I és que, tot i que el pla especial del parc només permet que les edificacions que es trobin al seu interior es puguin ampliar en un 20%, existeix una excepció per a totes aquelles construccions que siguin d'interès patrimonial, cultural o que serveixi per a promocionar el paratge del Cap de Creus.

El projecte per transformar el restaurant en fundació, que vol ser una realitat el 2014, ha anat a càrrec de l'arquitecte Enric Ruiz Geli. L'edifici actual s'ampliarà amb nous espais al seu voltant. L'antic restaurant es convertirà en un arxivador al qual tindran accés els visitants i també comptarà amb una sala de 'brainstorming', que servirà també de cinema, i un espai dedicat a la investigació. El disseny dels nous edificis s'inspira en la natura. A més, el projecte aposta per la sostenibilitat i, per això, es tractarà d'un espai ecològic i integrat a l'entorn, amb emissions zero i que produeixi l'energia que necessita.

http://www.ara.cat/cultura/BulliFoundation-projecte-Ferran-Adria-comenca_0_912508905.html

http://www.somersethouse.org.uk/

Entrades populars