Llibres d´art inspirats en Espriu a Moià #llibres


La biblioteca de Moià, en col·laboració amb el museu local, acull fins al proper 30 maig l'exposició Mirem Espriu, on es poden admirar els llibres d'art elaborats per cinc creadores plàstiques del col·lectiu Poètica Codex, Marina Berdalet, Manuela Candini, Montse Ginesta, Eva Figueras i Maria López. La proposta se suma a les nombroses iniciatives que es fan arreu del país per l'Any Espriu.

Us presentem uns fragments de l’exposició Mirem Espriu de Poètica Còdex. Per veure més informació sobre l’exposició, clica aquí


Col·lectiu de cinc artistes plàstiques, que treballa en la creació de noves aportacions en llibres d’art.
El Col·lectiu està format per :
Proposta que vol homenatjar i divulgar l’obra de poetes clàssics i contemporanis que d’una manera ininterrompuda, durant més de nou segles, han mantingut recerca, qualitat i fidelitat a la llengua catalana.


Mirem Espriu:

L’any 2013 s’escau el centenari del naixement de Salvador Espriu i Castelló. Per commemorar-lo hem volgut fer-li un petit homenatge amb una exposició de llibres d’art inspirats en la seva obra poètica. No es tracta de llibres il·lustrats, sinó d’una obra d’art entesa com a artefacte amb mecanismes i ressorts conceptuals, més que no com a simple suport d’un text.

La majoria de les obres que exposem són concebudes com a peces úniques i comprenen moltes tècniques: el dibuix, la pintura, l’escriptura, la gràfica, la costura… De manera que la història pot estar cosida en fils, la narrativa pot aparèixer en imatges, la línia pot ser que escrigui un dibuix més que una lletra… 




Entrades populars