'Zona intermèdia' i 'A traves del mirall' a l'Acvic #exposicions



- ZONA INTERMÈDIA. DISSENY, ART I SOCIETAT. Unnim Espai Cultura de Sabadell
- A TRAVÈS DEL MIRALL. Sala Muncunill de Terrassa

DUES EXPOSICIONS PRODUÏDES PER ACVIC EN ITINERÀNCIA.

ZONA INTERMÈDIA. DISSENY, ART I SOCIETAT
17.05.2013 - 28.06.2013

Unnim Espai Cultura de Sabadell
Exposició comissariada per Curro Claret

Una producció d'ACVic Centre d'Arts Contemporànies.

Aquesta exposició és un recull heterogeni i intencionadament dispers d'alguns projectes que des del disseny, l'art o l'arquitectura incideixen en aspectes diversos del fet de viure en societat. Projectes que posen de manifest el compromís dels seus autors vers qüestions socials, i que ho fan des d'uns paràmetres que van més enllà de les pròpies especialitats des de les quals operen.

Artlantique - Camper - Emili Padrós - Gemma Busquets - Ikea i Unicef - Katrina Furniture Project (Jenga Mwendo i Tammy Petro) - Laura Arqués, Marta Petreñas i Massimiliano Scaglione - Lee Kiseung - Makea - Mariscal - Martí Guixé - Nanimarquina - Pablo España - Recetas Urbanas/Santiago Cirugeda - Shigeru Ban Architects – Domènec – Núria Güell – Viuda De

Espai Unnim Cultura (C. d'en Font, 25 Sabadell)

Col·laboradors: Arrels Fundació, Alsina Soluciones de encofrados i Capsa

Activitats vinculades a l'exposició:

Taula de debat sobre la responsabilitat social de l'artista, l'arquitecte i el dissenyador
Dijous 16 de maig a les 19.30 h

Amb la participació de: Santiago Cirugeda, arquitecte participant a l'exposició, Maia Creus, comissària, crítica i professora universitària, Curro Claret, dissenyador i comissari de l'exposició i Pep Dardanyà de
l'Espai Cultura, moderador.

Taller de construccions col.lectives a càrrec de Curro Claret
Dissabtes 29 de juny i 6 de juliol d'11 a 14 h

Taller de disseny i construcció de mobiliari o artefactes amb l'assemblatge de diversos materials. Preu 45 euros (50% de descompte per a estudiants; el preu inclou la peça que els participants faran i s'emportaran a casa).

A TRAVÈS DEL MIRALL
Sala Muncunill de Terrassa
Exposició comissariada per Ramon Parramon i Joan Fontcuberta

11.05.2013 - 28.06.2013

Inauguració, dissabte 11 de maig a les 19.00 h

Sala Muncunill (Plaça Didó, 3 Terrassa)

La itinerància d'aquesta exposició forma part del programa de serveis culturals que la Direcció General de Promoció i Cooperació Cultural ofereix a centres d'art i museus de titularitat municipal. La seva missió és
difondre les pràctiques artístiques contemporànies en el conjunt del territori de Catalunya i fer-les més properes a la ciutadania.

Amb l'exposició A través del mirall de Joan Fontcuberta, l'artista (Barcelona, 1955) participa de ple en una sèrie de qüestions que són crucials en el debat contemporani sobre les pràctiques artístiques que han plantejat les noves tecnologies en l'àmbit de la comunicació global. L'art, per molt que en certs moments es consideri que pertany a una esfera marginal de les activitats contemporànies, no s'escapa de formar part d'aquest ampli espectre de la comunicació.

L'exposició planteja una reflexió sobre la importància i l'increment d'imatges i la proliferació d'autors versus la transformació del concepte tradicional d'autoria, la facilitat de generar imatges, la pèrdua de capacitat de controlar-les, el potencial de difusió i dispersió vírica de la Xarxa, les amenaces en les nocions de privacitat versus l'escenificació pública de la intimitat, elements tots evidenciats i potenciats amb l'ús de les xarxes socials i, en aquest cas, creuant-ho des de la perspectiva artística.

ACVIC Centre d'Arts Contemporànies | C Sant Francesc, 1 E-08500 Vic
T.*34 938 85 3704 | info@acvic.org | http://acvic.org

Entrades populars