Exposició de Joan Teixidor al Museu d'Història de Catalunya #museus #literatura

Imatge en línia 1

Retrat dels dos escriptors, Josep Pla i Joan Teixidor.


Presentació de l'exposició "Joan Teixidor (1912 – 1992): No visqueu més en fragments"

La mostra es podrà veure al Museu d'Història de Catalunya del 13 de setembre al 24 de novembre del 2013 i al Museu de la Garrotxa d'Olot del 24 de gener al 30 de març de 2014

Dijous, 12 de setembre, a les 12 hores, al MHC es farà la presentació als mitjans de comunicació de l'exposició "Joan Teixidor (1912 – 1992): No visqueu més en fragments" una iniciativa de la Institució de les Lletres Catalanes del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l'Institut de Cultura de la Ciutat d'Olot.

La presentació comptarà amb la presència de la directora de la ILC, Laura Borràs; del director del MHC, Agustí Alcoberro i del comissari D. Sam Abrams, poeta, assagista, traductor, crític literari i profund coneixedor de l'obra de Joan Teixidor, D. Sam Abrams va començar l'estudi de l'obra de l'autor el 1984, i ha realitzat des de llavors una tasca d'investigació i de divulgació de l'obra. Actualment està a punt de publicar l'edició definitiva de l'obra poètica de Joan Teixidor.

És la primera vegada que es dedica una exposició a aquest autor. Nascut a Olot ara fa cent anys, Joan Teixidor va ser poeta, editor, articulista, crític d'art i es va implicar activament en la modernització cultural del país durant la postguerra. L'exposició, per tant, es celebra en el marc del centenari del naixement de Teixidor i fa un repàs exhaustiu de la seva obra i trajectòria vital.

L'exposició es completarà amb una jornada Teixidor el dia 7 de novembre al Museu d'Història de Catalunya.

A la sala d'exposicions Planta 1a.
Museu d'Història de Catalunya
Pl. Pau Vila, 3
08003 Barcelona
http://www.mhcat.cat

Entrades populars