Art i Zen a la Fundació Antoni Tàpies amb Yoshira Hioki i Mihoko Ono #Tallers

Imatge en línia 1

Dissabte 26 i diumenge 27 d'octubre de 2013
Poesia d'aigua, tinta i sorra

Taller a càrrec dels artistes japonesos Yoshira Hioki i Mihoko Ono.

Taller de dues sessions que proposa una aproximació a l'esperit zen a partir de dues experiències: d'una banda, la creació de poemes en forma de haiku realitzats amb tinta seguint la tradició pictòrica sumi-e, formes creatives que provenen de la cultura japonesa; de l'altra, una experimentació plàstica que parteix de la projecció, sobre un espai buit, d'objectes i formes de la natura, i que en fa emergir aspectes evocadors, com ara la lleugeresa i l'evanescència.

Yoshihira Hioki (1972, Osaka, Japó) es va llicenciar en Belles Arts a la Universitat de Barcelona. Actualment desenvolupa activitats creatives al voltant de la pintura i la cal·ligrafia japoneses, així com espectacles de narració i escenificació, tant de contes com de poesia (haiku i tanka), per Catalunya, Espanya i diversos països hispanoparlants. És membre de l'equip docent del Museu Etnològic de Barcelona i del programa d'educació intercultural de l'Escola de Bambú de Casa Àsia. 

Mihoko Ono (1954, Tòquio, Japó) es va llicenciar en Belles Arts a la Universitat de Musashino, Tòquio. Després va perfeccionar els seus estudis de Belles Arts a Madrid. Ha realitzat diverses exposicions de pintura i ha exercit com a professora d'arts plàstiques al Japó. Des de fa més de set anys, combina el seu treball de creació personal amb la docència a l'Escola de Bambú de Casa Àsia, biblioteques, museus, centres cívics, etc., difonent la cultura i les arts japoneses.

- Primera sessió
Calendari: dissabte 26 d'octubre de 2013. De les 10.45 a les 14 h.

- Segona sessió
Calendari: diumenge 27 d'octubre de 2013. De les 10.45 a les 14 h.

Lloc de realització: Fundació Antoni Tàpies. 

Preu: 50 €. Amics i Amigues del Museu Nacional d'Art de Catalunya i de la Fundació Antoni Tàpies, 5% de descompte. Cal fer reserva prèvia (932 075 862 / reserves@ftapies.com). Inscripcions fins el 18 d'octubre de 2013. 

Organitza: Fundació Antoni Tàpies i Escola de Bambú de Casa Àsia.
Idioma: català i castellà.

Fundació Antoni Tàpies
Aragó, 255

Entrades populars