El fotoperiodista David Douglas Duncan dóna 161 fotografies al Museu Picasso #art #Barcelona




















Enllaç a la Galeria de fotografies de David Douglas Duncan sobre Picasso.

El fotoperiodista David Douglas Duncan (Kansas City, Missouri, 1916) dóna 161 fotografies al Museu Picasso. Amb aquesta donació, Duncan vol retre homenatge als seus amics Pablo i Jacqueline Picasso amb motiu del 50è aniversari de l'espai. Douglas Duncan és un fotoperiodista de prestigi internacional que ha publicat els seus treballs en diverses revistes i monografies especialitzades. Va ser membre del cos de Marines del Estats Units d'Amèrica fins al febrer del 1946, any en què es va incorporar a la revista 'Life' com a reporter. L'any 1956, deixa 'Life' i treballa per la revista 'Collier's' però l'empresa fa fallida a finals d'aquell mateix any.

David Douglas Duncan, nascut a Kansas City, Missouri, el 1916, va iniciar la seva singladura professional com a fotògraf de guerra al Pacífic occidental durant la Segona Guerra Mundial. El 1946 va ser contractat per la revistaLife i va encetar una carrera que el portaria a cobrir nombrosos conflictes bèl·lics arreu del món. Són especialment conegudes les seves fotografies de la guerra de Corea i la guerra del Vietnam.

El 8 de febrer de 1956 Duncan va conèixer Pablo Picasso. Aquell dia el fotògraf, que vivia al sud de França, tornava d’Orient i es dirigia al continent africà. Robert Capa li havia promès que li presentaria l’artista, però dos anys abans havia mort a la guerra d’Indoxina sense haver-ho pogut fer. Duncan va trucar a casa de Picasso a Cannes, La Californie, dient que era amic de Capa i que només volia saludar-lo. Jacqueline va respondre al telèfon i el va convidar a visitar-los. D’aquesta manera va començar una cordial amistat amb Picasso i Jacqueline que es va perllongar durant els disset anys següents, fins a la mort de l’artista el 1973.

Duncan va plasmar aquesta relació en les seves fotografies, sobretot entre el 1956 i el 1962. Són registres que, a través de la mirada de l’amic, ens apropen a la vida i als processos artístics de Picasso. Enguany, en el cinquantè aniversari del Museu Picasso, Duncan ha volgut homenatjar l’amic i ha fet donació al Museu de 161 d’aquestes fotografies (còpies modernes digitals en paper Inkjet Gold Fibre Silk 50 x 60 cm). Avui n’exposem una selecció preses a La Californie.

Entrades populars