La visió de Noruega de Calo Carratalá al Centre del Carme de València #Art #Exposicions

Imatge en línia 1


Duració: Del 30/09/2013 al 24/11/2013 
Museu: Centre del Carme
Adreça: C/ Museu - 46003 València
Ubicació: Valencia
Organització: CONSORCI DE MUSEUS DE LA C.V.
Col·laboren: Consulat de Noruega a València
Comissari: CALO CARRATALÁ

La col·lecció de quadres que podem veure a la Sala Ferreres del Centre del Carme de València, i que encara la seva darrera setmana, és el resultat de l'experiència d'un viatge . El mes de novembre del 2011 el vaig passar a Noruega convidat per Ingunn Van Etten , directora d'una de les residències per a artistes que hi ha a Noruega. 

La Kunstnarhuset Messen es troba en Alvik , un petit poble situat al Fiord de Hardanger , prop de Bergen , i és una preciosa casona de fusta construïda en 1908 per la companyia del metall Bjølvefossen . La casa és en l'actualitat un animat espai cultural , on a més s'ofereix la possibilitat de residir i treballar durant uns mesos a un reduït nombre d'artistes , tant noruecs com de la resta del món . El viatge va començar a Oslo , on vaig estar diversos dies visitant la ciutat , els museus i galeries d'art . 

Uns dies després vaig arribar a Bergen amb tren , en un viatge d'unes set hores que transcorre per alguns dels paratges més espectaculars de Noruega , entre muntanyes i llacs . Vaig passar diversos dies a la ciutat , fins que un matí i després de dues hores en autobús arribi a Alvik . Em va rebre a peu d'autobús Hans Pulles , un escultor alemany que exercia les vegades de cicerone i casolà de la residència . Dies més tard vaig tornar a Bergen per agafar un vaixell que després de cinc dies de navegació em deixaria al port de Tronson , al cercle polar àrtic . En Tronson llogar un cotxe per recórrer la zona i baixar per carretera fins Bodo , on vaig estar uns deu dies pintant i fent fotos . Novembre estava acabant i no hi havia temps suficient per tornar en vaixell . Vaig deixar el cotxe a l'aeroport de Tronson i unes hores després estava a Bergen . Un parell d'autobusos més i vaig arribar a Alvik , on m'esperaven la gran casona i nous artistes amb els quals compartir experiències . 

Calo Carratalá



Entrades populars