L’Alcoià i el Comtat recuperen la Biennal 'Art Nostre' pel PaísValencià #Exposicions

Imatge en línia 1

El passat cap de setmana va tenir lloc la roda de premsa, convocada per la mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat, per presentar la convocatòria de la IV Exposició Col·lectiva Art Nostre d'arts plàstiques, de caire Biennal, que recorrerà les comarques a partir del 2014.

Aquesta té la finalitat de fomentar l'intercanvi i la comunicació entre els artistes de les nostres comarques i d'altres llocs, i entre les mateixes activitats culturals i artístiques dels pobles integrants d'aquest projecte, entre els quals podem trobar: Alcoi, Cocentaina, Muro, Banyeres de Mariola, Agres, Gaianes, l'Alqueria d'Asnar, Onil, Ibi i Bocairent. Tot açò coordinat i organitzat per la Comissió de Cultura de la mancomunitat de Municipis de l'Alcoià i el Comtat, amb l'objectiu d'establir un vincle de col·laboració entre els ajuntaments en l'àmbit cultural, per tal d'incrementar l'oferta d'exposicions artístiques a les seues respectives poblacions, i així difondre l'art contemporani, per generar una aproximació entre l'art dels nostres dies i el ciutadà.

A la roda de premsa participaren: Marcela Richart, delegada de l'àrea de la comissió de Cultura de la Mancomunitat i regidora de Cultura de l'Ajuntament de Cocentaina, Rafael Calbo, professor de l'Escola Superior d'Art d'Alcoi, així com representants d'alguns dels ajuntaments participants, tals com: Paco Agulló d'Alcoi, Àlex Llopis de Muro, Pepe Arroyo d'Ibi i Prados Vicent d'Onil.

Tal com destaca Rafael Calbo com a representant d'Art Nostre: "Va ser tota una sorpresa, la iniciativa que va prendre la Mancomunitat per recuperar l'exposició itinerant d'Art Nostre, ja que sabem que són temps complicats, i es tracta d'un esdeveniment de gran importància que comporta un esforç important, sobretot a nivell econòmic".


Cal destacar que Art-Nostre és un grup d'artistes plàstics i teòrics de l'art de les comarques de l'Alcoià-Comtat i la Vall d'Albaida que va nàixer el 2005 amb una clara voluntat d'obrir un espai plural per a la difusió de l'Art contemporani; en aquest sentit són diverses les actuacions en què ha volgut operar aquest grup, des de la realització de cursos i tallers, exposicions, passant per la promoció de l'obra dels seus components. En definitiva, aquesta nova edició de la Biennal busca la coherència i el compromís amb l'art més contemporani, ja que aquest és l'objectiu amb el qual es va gestar aquesta convocatòria de les arts plàstiques a les nostres comarques.

D'aquesta manera, l'exposició comptarà amb una selecció de les obres presentades, les quals recorreran cada una de les poblacions participants. De les obres participants en l'exposició s'editarà un catàleg, en el qual figuraran les obres seleccionades amb l'especificació del seu títol i autor.

Les bases de la convocatòria es podran consultar en breu a la pàgina web de la mancomunitat.

Entrades populars