Més de 150 artistes fan donacions per a la caixa de resistència dels docents #MareaVerda #ésPalma #ésMaó

Imatge en línia 1

Més de 150 artistes dels Països Catalans i de l'estat espanyol han fet arribar les seves obres a la caixa de resistència de l'Assemblea de Docents perquè siguin subhastades. La iniciativa, que porta per nom, "Artistes i mestres van plegats", s'ha posat com a data límit el 15 d'octubre per rebre les donacions. Un cop indexades les obres, caldrà exposar-les i posteriorment subhastar-les.

L'allau de donacions ha agafat per sorpresa a l'Assemblea que ha hagut de demanar ajuda a galeristes i a l'Associació d'Artistes Visuals perquè els assessorin de com s'han de catalogar les obres i com organitzar la venda pública dels quadres, fotografies, escultures o instruments. Una de les portaveus de l'Assemblea,Tonina Siquier, ha explicat que "els artistes de forma espontània han anat donant les seves obres d'art. Nosaltres no havíem fet cap crida

Miró, Barceló i Tàpies

Entre les donacions més importants i que podrien aconseguir un preu molt elevat durant la licitació hi ha L'oeil bleu du volcan, de Joan Miró; els quatre gravats que ha dedicat Miquel Barceló a l'Assemblea; l'obra de Bernardí Roig o l'Antoni Tàpies i el Josep Guinovart que han donat les famílies dels artistes. La cantant, Maria del Mar Bonet, també ha entregat un quadre pintat per ella amb argila de Cala Tuent. Ja en l'àmbit fotogràfic hi ha les instantànies de Toni Catany i Jean Marie del Moral. El món del còmic també ha contribuït a la caixa de resistència amb obres de Pere Joan i de Max. L'artista Pedro Oliver, també ha contribuït amb la iniciativa, dissenyant el cartell de la subhasta.

Quan la recepció d'obres hagi finalitzat es podran consultar en detall a través del web http://www.artiresistencia.com.

Els docents ja han gastat 80.000 euros de la caixa de resistència
La caixa de resistència que supera els 400.000 euros haurà de pagar, per ara, 80.000 euros a la nòmina de novembre als més de 150 professors que han demanat ajuda al fons de l'Assemblea de Docents. La caixa de resistència només servirà per pagar la tercera setmana de vaga a aquells docents que ho demanin, la resta de doblers quedaran al compte per si cal reactivar la protesta.

Entrades populars