Mor Miquel Tàpies, fill de l'artista i impulsor de la Fundació #art

Imatge en línia 1

Miquel Tàpies, ha mort aquest dissabte a Barcelona a l'edat de 52 anys. Miquel Tàpies va ser director de la Fundació del seu pare des dels seus inicis, l'any 1990, fins al 2010. També va presidir la Fundació del centre del 2008 al 2011.

La mort de Miquel Tàpies ha estat feta pública per la mateixa Fundació, que ha col·locat un comunicat de condol a la seva pàgina web. A partir d'aquest dimarts el centre posarà a la seva entrada un llibre de condol a disposició de qui vulgui deixar el seu testimoni. Miquel Tàpies va ser, des dels inicis del centre, juntament amb l'artista Antoni Tàpies, el principal impulsor i responsable de la Fundació.

Quan tenia 18 anys Miquel Tàpies va començar a ordenar i catalogar l'extensa i eclèctica obra del seu pare, el cèlebre Antoni Tàpies. El fill de l'artista català més important de la segona meitat del segle XX estava cridat a ser una mena d'arxiver del creador. Després de fer una estada al museu Guggenheim de Nova York i de treballar en l'organització d'exposicions de Dalí i Duchamp, Miquel Tàpies va dedicar la resta de la seva vida al seu pare, quan aquest encara vivia.

L'any 1990 obria les portes al carrer Aragó de Barcelona la Fundació Antoni Tàpies. El nou museu naixia per voluntat de l'artista, que hi va posar diners i hi va cedir obra, però sobretot per l'obstinació de Miquel Tàpies, que es va convertir en el seu primer director. Durant vint anys va estar en primera línia del centre, un dels més avantguardistes de la ciutat, buscant sempre establir un llenguatge entre l'obra d'Antoni Tàpies i altres artistes de finals del XX. Va deixar la direcció el 2010, dos anys abans de la mort del seu pare, tot i que fins al 2012 va continuar exercint de president de la Fundació.

Entrades populars