Premi Internacional d’Art Contemporani Diputació de Castelló #Art #Castelló

Imatge en línia 1
- Espai d´art contemporani de Castelló.
Dates: del 25 d´octubre de 2013 fins al 12 de gener de 2014

- El Convent Espai d´art de Vila-real.
Dates: del 31 d´octubre de 2013 fins al 12 de gener de 2014

L´Espai d´art contemporani presenta la mostra col.lectiva 5x5 Castelló 2013 Premi Internacional d'Art Contemporani Diputació de Castelló projecte expositiu generat per l'EACC amb el desig de potenciar el diàleg entre distintes generacions de creadors.

Igual que en les darreres edicions el procés de selecció es desenvolupa per mitjà de tres fases consecutives, amb una interconnexió que resulta fonamental per a aconseguir els objectius previstos.

La primera fase consisteix a establir contacte amb cinc artistes de renom internacional als quals se'ls encomana, desinteressadament i gratuïta, la tasca de proposar una llista d'altres cinc artistes contemporanis els quals, segons el parer dels primers, estiguen desenvolupant un treball artístic d'evident qualitat i rigor creatiu. Per a l'edició d'enguany, el grup el componen els noms següents: Luis Camnitzer, Jimmie Durham, Dan Graham, Santiago Sierra i Rosemarie Trockel.

En la segona fase del projecte s'estableix contacte amb cada un dels artistes inscrits en els diferents elencs. A tots se'ls explica tant els criteris i intencions del certamen com el nom de l'artista que ha considerat essencials els mèrits del seu treball per a formar part de la convocatòria. Un cop rebuts els respectius dossiers, l'EACC portà a terme la selecció de les peces que formaran part de l'exposició. Les peces seleccionades tindran opció al premi que atorga la Diputació de Castelló dotat amb 30.000 €.

La tercera fase es tradueix en la realització d'una exposició que, en esta edició, té una sèrie de novetats que aportaran nous punts d'interés al projecte. Per un costat l'exposició compta amb la figura d'un comissari, en este cas el valencià Álvaro de los Ángeles, que articula les distintes peces en diferents marcs teòrics: llocs, narracions, distanciaments i qüestionaments, i que formalitza per a l'espectador la creació d'un recorregut interpretatiu inherent a l'exposició. D'un altre, la mostra comptarà, per primera vegada i de manera simultània, amb dos seus: l'Espai´d'art contemporani de Castelló i El Convent Espai d'art de Vila-real.

Paral·lelament l'EACC ha convocat la creació d'un jurat compost per crítics d'art i directors de museus, que seran els encarregats d'atorgar el premi, i que el concedirà atenent el principi de qualitat i excel·lència de la peça. L'obra premiada passarà a formar part de la col·lecció de la Diputació de Castelló.

Els artistes:

Silvina Arismendi, Daniel Béjar, Karmelo Bermejo, Rosella Biscotti, Julius von Bismark, Antoine Catala, Cleo Fariselli, Wineke Gartz, Giovanni Giaretta, Núria Güell, Gesine Grundmann, David Hahlbrock, Tobias Hoffknecht, Jeesoo Lee, Peter Lober, Mieko Meguro, Reuben Moss, Riccardo Paratore, Kerstin Persson, Michail Pirgelis, Tomas E Scherer, Trevor Shimizu, Jered Sprecher, Elisa Strinna i Diego Tonus.

Espai d'art contemporani de Castelló
C/ Prim, s/n
12003 Castelló
eacc@eacc.es

Entrades populars