Tertúlia 'GRAU-GARRIGA –La formació d’un artista' a la Canals Galeria d'Art #SantCugat #art

'GRAU-GARRIGA, La formació d'un artista' 
Tertúlia a càrrec dels germans Tomas i Jaume Grau-Garriga i l´artista Joan Tortosa.

29 d´octubre 2013 a les 19,30 h.
Canals Galeria d'Art de Sant Cugat

La vida d´un fill de família camperola de Sant Cugat, els primers passos en el camp de les Belles Arts i com és converteix en un dels importants creadors catalans del segle XX. Tertúlia amb els germans de l'artista Tomas i Jaume Grau-Garriga i l'artista del poble Joan Tortosa.

Josep Grau-Garriga (Sant Cugat, 1929 – Saint Mathurin Sur Loire –França-, 2011) és l'artista més internacional nascut a la ciutat de Sant Cugat del Vallès –Barcelona-.

Grau Garriga va estudiar a l'Escola d'Art Aplicades i Oficis Artístics Llotja i a l'Escola Superior de Belles Arts de Barcelona. Pintor de formació, va treballar en l'àmbit de la pintura mural i el vitrall i entrà en contacte amb el món del tapís a partir de l'antiga fàbrica Casa Aymat, existent a Sant Cugat. Ell  ser ell qui va introduir la renovació de l'art del tapís contemporani, a nivell de tot l'estat espanyol i ho va fer des d'aquesta manufactura i des de la secció artística que ell va dirigir de 1957 a 1970. Allà s'hi creà l'Escola Catalana de Tapís de Sant Cugat i allà es duria a terme la renovació de l'art del tapís, fins els anys 80. A més del seu treball amb matèria tèxtil, les seves creacions també es decanten per l'obra pictòrica, treballant molt collage i l'assemblage, on el tèxtil hi té un paper destacat.

Els darrers anys de la seva vida va viure a Saint Mathurin Sur Loire –Angers-,(França). El govern francès li atorgà la distinció de Chevalier de l'Ordre des Arts el des Lettres i l'any 1985 rebé la distinció Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, entre d'altres distincions. Les seves obres s'han exposat a tot el món i és present a destacats museus i col•leccions públiques i privades de diferents museus i galeries de diverses ciutats del món, principalment d'Europa i dels Estats Units.

Per més informació Telf. 607 25 39 98

Canals Galeria d'Art 
Carrer de la Creu, 16
Tel/Fax: 93 675 49 02
08172 Sant Cugat -Barcelona-
galeriacanals@canals-art.com
http://www.canals-art.com

Entrades populars