'Bellvitge Rol en Viu' a l'Espai 13 de la Fundació Joan Miró #Art #Barcelona




Poble Espanyol
Dissabte 23 de novembre. De les 11 a les 13 h.
Espai 13 - Fundació Joan Miró
Arqueologia Preventiva

Bellvitge rol en viu és un joc de rol que ressegueix els 50 anys d'història del barri de Bellvitge a L'Hospitalet. La primera escena està basada en un episodi no gaire conegut d'aquesta història: l'any 1969 l'empresa constructora CIDESA va sortejar 40 viatges «turístico-socials» entre els primers veïns i veïnes de Bellvitge per vàries ciutats d'Espanya, que visitaren en qualitat d'ambaixadors del districte de Bellvitge i el municipi de L'Hospitalet.

El Poble Espanyol ens serivrà d'escenari per recrear els viatges dels "ambaixadors de Bellvitge", una innovadora campanya de màrqueting per promocionar els nous blocs de pisos del districte. Vine a jugar a rol en viu i a reconstruir aquests fets històrics! Pots venir caracteritzat amb un look dels anys 60!

Els ambaixadors de Bellvitge arriben al Poble Espanyol és la primera escena del joc de rol en viu Bellvitge rol en viu, que organitza La Fundició, el Club de Rol Necronomicon's i l'Institut Bellvitge, amb la col·laboració del Grup de Teatre Imaginari de Bellvitge i Altres Fantasmes, l'Escola de Música de Bellvitge i el Poble Espanyol. S'inscriu en el cicle de l'Espai 13 de la Fundació Joan MiróArqueologia preventiva, i estableix punts de connexió amb l'exposició Ella corregeix els costums rient, d'Oriol Vilanova.

- Per participar envieu un email a l'adreça: hola@lafundicio.net (inscripció prèvia necessària).
- Preu: 3 € (inclou accés a tot al recinte del Poble Espanyol)
- Esdeveniment de facebook, aquí!
- Text de LaFundició al bloc d'Arqueologia preventiva, aquí!

Arqueologia preventiva 
Comissariat per: Oriol Fontdevila

19/09/2013 - 07/09/2014

Arqueologia preventiva presenta un seguit de rutes que porten cap a diferents indrets des d'on s'interpel·la la memòria col·lectiva. Més que investigar sobre el passat, els projectes d'Oriol Vilanova, Lúa Coderch, Lola Lasurt i Antonio Gagliano organitzen un seguit de desplaçaments per la capa superficial de la memòria, per les formes que l'exercici d'historiar pren en el temps present.

Es rastregen, així, commemoracions, monuments, arxius, museus, reproduccions i d'altres formes d'expressió amb què la història es disposa, es relata i compareix a l'esfera pública. Descriure la memòria des de la seva epidermis ens permet aproximar-nos al treball topogràfic previ a tota excavació arqueològica, que, en aquest cas serveix per mapar les herències que han arribat fins als nostres dies i que estructuren la nostra relació amb el passat.

En paral·lel, a l'Espai 14-15, ubicat a Bellvitge de L'Hospitalet de Llobregat, el col·lectiu LaFundició estableix un espai de debat amb els agents i les institucions que impulsen dues commemoracions d'actualitat: el Tricentenari 1714 i Bellvitge50. Arqueologia preventiva es planteja, així, com una plataforma que, articulada entorn d'àmbits historiogràfics que difereixen força entre si, té l'objectiu d'ampliar les col·laboracions en el marc d'aquest assaig d'alternatives en matèria de memòria col·lectiva.


Fundació Joan Miró
Parc de Montjuïc s/n
08038 Barcelona
tel 93 4439470
fax 93 3298609 / 93 3299007

Entrades populars