Susy Gómez, Alex Katz, Jaume Plensa, Tere Recarens a la Toni Tàpies #Exposicions

Imatge en línia 1

1994-2014. Dibuixos de la col·lecció
Galeria Toni Tàpies

En el 2014 la Galeria Toni Tàpies complirà un vintenni dedicat a realitzar activitats expositives de primera línia. Durant aquests anys la galeria ha desenvolupat una forta presència en l'escena artística barcelonina produint exposicions d'artistes contemporanis reconeguts internacionalment, tant de joves creadors emergents com d'altres ja consolidats. Per celebrar aquest esdeveniment proposem un cicle d'exposicions puntuals en les quals mostrarem un seguit de peces singulars de la nostra col·lecció. Enfocarem el treball expositiu envers obres que per les seves característiques artístiques, tècniques o històriques ofereixin una especial rellevància, sovint creant diàlegs subtils entre peces de diferents artistes.

En la primera cita d'aquest cicle expositiu vam presentar un diàleg simbòlic sobre l'amor i l'odi. Les dues peces, Maldito Corazón de Susy Gómez i Trinity Site 8 de Jeff Brouws, van relacionar i contrastar aquestes dues emocions en tons més subtils, com la tristesa, el dolor i la passió, la destrucció i la creació, la lletjor i la bellesa.

En aquesta segona exposició presentem obra sobre paper dels següents artistes: Susy Gómez, Alex Katz, Jaume Plensa, Tere Recarens, Jana Sterbak i Antoni Tàpies.

El fil conductor d'aquesta mostra és d'una banda el dibuix i de l'altre la presència de la figura humana. Cada artista afronta aquest tema des de la seva particular visió artística, però en tots els casos ens interessa destacar la llibertat i l'espontaneïtat de la creació quan el suport és el paper.

Efectivament, sent una obra d'art en si mateixa, el dibuix contemporani té moltes vegades una mica d'esbós, estudi o projecte que dóna a l'artista una llibertat expressiva molt particular. La figura humana és un tema que sempre ha estat present en l'art. El cos, la cara, el gest han sigut motiu d'inspiració al llarg dels segles en múltiples suports, des del dibuix al vídeo passant per la pintura i l'escultura. En aquesta exposició, doncs, tractem de veure com artistes molt diversos exploren aquest tema sobre el suport en paper.

Els dibuixos escollits ens permeten contemplar el traç més íntim de l'artista. Alguns d'ells són esbossos o dibuixos preparatoris, on s'observa que està en acte un procés que més tard pot donar lloc a una pintura, a una escultura o a un altre tipus de realitat artística. Podem veure retrats senzills, realitzats amb gestos impulsius, ràpids, directes i profunds, així com dibuixos que retraten la quotidianitat de l'artista, la realitat que l'envolta i li proporciona la inspiració per desenvolupar un nou projecte.

Galeria Toni Tàpies
Consell de Cent 282
08007 Barcelona
T.+34.93.487.6402
F.+34.93.488.2495
http://www.tonitapies.com/CA

Horari
Di-di 10h-14h / 15h-19h

Entrades populars