210 professionals de l'empresa cultural catalana assisteixen a la jornada Catalunya Creativa #conferències #patrimoni #videos



Si aquesta setmana el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va presentar el programa Europa Creativa de la UE, s'ha celebrat aquest divendres a l'Arts Santa Mònica la jornada Catalunya Creativa - Polítiques de suport a la internacionalització de la cultura en el context d'Europa Creativa. Podeu veure el video de la jornada.

Hi han participat 210 professionals d'empreses de diversos sectors culturals i creatius de Catalunya: gestió cultural (30%), audiovisual (19%), arts escèniques (17%), música (14%), arts visuals (6%), edició i llibre (6%), mitjans de comunicació (4%), videojoc (3%) i disseny (1%). D'aquesta iniciativa, Catalunya aspira aconseguir 33,85 milions d'euros que anirien destinats a projectes culturals catalans.

La sessió ha constat de tres parts: una presentació institucional; una segona part de caire més reflexiu i d'anàlisi, i una tercera part més tècnica, sobre el funcionament de les diferents línies en concret. Hi han presentat comunicacions: Alessandro Senesi, representant de la Direcció General d'Educació i Cultura de la Comissió Europea; Ruth Towse, membre dels grup d'experts del Centre de Política i Administració de la Propietat Intel·lectual del Regne Unit (SABIP); Rasmus Wiindstedt Tscherning, director gerent del Centre d'Economia de la Cultura i l'Experiència (CKO) de Copenhagen; Sergi Reitg, director d'Imira Entertainment de Barcelona, i Roberto Gómez de la Iglesia, consultor expert en cultura i innovació.

El Departament de Cultura també organitzarà sessions quinzenals que, amb el títol #Europecalls, oferiran assessorament a les empreses culturals catalanes per poder accedir als diferents fons europeus de finançament. Seran trobades informals, de proximitat, amb una quinzena d'assistents per sessió.


Entrades populars