Alina Granados a la Canals de Sant Cugat #exposicions

Alina Granados | Sèrie: "Diario de navegación"
De l’1 de febrer al 30 de març de 2014
Canals-Galeria d’Art | Sant Cugat del Vallès

Inauguració dia 1 de Febrer, a les 19.30 h. a Canals-Galeria d’Art –c/ de La Creu, 16 de Sant Cugat –Barcelona.

Alina Granados pintora d’A Coruña és la primera vegada que fa una exposició individual a Catalunya. De formació  llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat de Santiago de Compostela i en Filologia Galego-Portuguesa per la Universitat d’A Coruña. Cursà l’especialitat de Tècniques de volum a l’escola d’arts i oficis artístics Pablo Picasso de la seva ciutat natal.

Nascuda a A Coruña el 1966, la seva obra s’ha pogut veure recentment a la Galerie Riedmiller en Thal i a l’Antonierhause Museum de Memmingen d’Alemanya.

Pintora de gran força i sensibilitat expressiva treballa la seva obra sense pinzells, en paraules de l’artista “...són obstacle per a la meva forma natural de pintar. Necessito sentir la textura de la pintura i de la tela a les gemes dels meus dits, estirar els braços i expandir la pintura a cops de ma, evitant els límits”.

Els seus referents són artistes com Rothko, Barnett Newman, Strindberg passant per Herbert Brandl, Barceló o Richter, entre molts d’altres. En Mark Rothko hi va trobar una passió que la va dur a estudiar el món de l’arqueologia com a inspirador de l’obra d’art,  a traslladar els mites i els valors universals al llenç.

Fàtima Otero, periodista, directora del programa Espacio de arte, crítica i comissària d’exposicions diu de l’obra d’Alina: “... ret homenatge al mar del nord. A la seva obra no hi ha cap tipus de construcció preestablerta; es carrega d’energia, espontaneïtat i execució vigorosa, amb el rerefons de llargues hores de meditació. El seu resultat ¿és figuratiu o abstracte?".

La premsa alemanya ha ressaltat la seva força, la seva energia i profunditat expressiva.

Per aquesta primera mostra individual a Catalunya, Alina presenta 15 pintures, algunes de gran format, on la força de la natura canvia enèrgicament, tal i com ho fa el paisatge de la seva terra natal.

Canals-Galeria d’Art 
Carrer de la Creu, 16
08172 Sant Cugat -Barcelona-
premsacultura@canals-art.com
http://www.canals-art.com

Entrades populars